Powered by

Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη (16/4) το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 144,54 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,85%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €595.266.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 87,73 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,88%.

Άνοδο από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες σημείωσε μόνο ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς κατά 0,52%. Πτώση σημείωσαν η Κύρια Αγορά κατά 1,43% και οι Επενδυτικές Εταιρείες κατά 2,14%. Ο δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €210.129 (τιμή κλεισίματος €2,35 – πτώση 0,42%). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €133.124 (τιμή κλεισίματος €3,61 – πτώση 1,1%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €72.265 (τιμή κλεισίματος €0,948 –πτώση 2,07%), της Πετρολίνα με €60.102 (τιμή κλεισίματος €0,88 – πτώση 1,12%), και της Woolworth (Cyprus) Properties με €56.624 (τιμή κλεισίματος €2,80 –πτώση 2,78%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 9 καθοδικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 182.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρείας Mallouppas & Papacostas Public Co Ltd, το Συμβούλιο του ΧΑΚ αποφάσισε να προχωρήσει με διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΚ, με βάση το Άρθρο 181 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου και την «Οδηγία ΧΑΚ 01 του 2015 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Διαγραφή Κινητών Αξιών από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, κατόπιν αίτησης της Εκδότριας Εταιρείας – Κ.Δ.Π. 392/2015».

Προσθέτει ότι για την εταιρεία Mallouppas & Papacostas Public Co Ltd έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς από τους Πόλυ Μαλλούππα, Λίζα Μαλλούππα, Ανδρέα Μαλλούππα, Μαρία Μαλλούππα, Κώστα Παπακώστα και Χρυστάλλα Παπακώστα.

Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η ημέρα διαγραφής των μετοχών της εταιρείας θα είναι η Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, και προσθέτει ότι, κατά την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Δειτε Επισης

Pandora: Το brand κοσμημάτων έρχεται στη Λευκωσία και ανοίγει κατάστημα στο Nicosia Mall
Μετέωροι οι εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά…Το μομέντουμ που χάνεται και τα 400+400 αυτοκίνητα στο περίμενε
Με απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ν. Χριστοδουλίδης: Συντονισμός δράσεων Κυβέρνησης-Κέντρων Αριστείας-Το σημαντικότερό μας πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό
Χ. Προύντζος: Το σκεπτικό για άνοιγμα της Μακαρίου-Για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα θα πρέπει να αυξηθούν οι κάτοικοι
Επίσημο φιρμάνι από Ελληνική...Eurobank η ενοποιημένη τράπεζα με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με Eurobank Κύπρου
Σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης η Κύπρος το πρώτο τρίμηνο-Στο 5% η ανεργία
Με €700 εκατ. αποθεματικό, ο ΟΑΥ βάζει τελεία στα περί κατάρρευσης του ΓεΣΥ-«Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032»
ΕΟΑ Λάρνακας: Διεκδικεί κρατική επιχορήγηση €15 εκατ. λόγω επιπρόσθετου κόστους για αποχευτικό
Μ. Χριστοδουλίδης: Τέλη του 2025 ο διαγωνισμός για επιλογή στρατηγικού επενδυτή για αποκρατικοποίηση ΧΑΚ