Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο

Το ανοδικό της σερί συνεχίζει η αγορά αυτοκινήτων, με τις εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν να καταγράφουν αύξηση 23,3% το πρώτο τρίμηνο του 2024, φτάνοντας τις 10.189 σε σύγκριση με 8.264 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μικρή μείωση καταγράφουν οι εγγραφές των μεταχειρισμένων σαλούν αυτοκινήτων, οι οποίες αποτελούν την πλειοψηφία με 56,2% (5.724) έναντι 43,8% (4.465) που κατέλαβαν οι εγγραφές των καινούργιων σαλούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μερίδιο των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σαλούν στο σύνολο αυτής της κατηγορίας οχημάτων μειώθηκε την πρώτη τριμηνία του 2024 στο 49,2% (από 59% την αντίστοιχη περίοδο του 2023), όπως και το μερίδιο των πετρελαιοκίνητων (από 11% το 2023 σε 9,9% το 2024).

Αντίθετα, το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων αυξήθηκε στο 3,8% το πρώτο τρίμηνο του 2024 από 2,6% το πρώτο τρίμηνο του 2023, την ώρα που εντυπωσιακή άνοδο εξακολουθούν να καταγράφουν τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία καταλαμβάνουν πια το 37,2% της αγοράς από 27,4% που κατείχαν την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου του 2023.

Συνολική αγορά επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν
Στις 9.217 ανήλθαν οι εγγραφές των ιδιωτικών επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν την πρώτη τριμηνία του 2024.

Την πρωτιά διατηρεί η Toyota, με 1.901 εγγραφές, με τη Mazda και τη Nissan να ακολουθούν, με 1.154 και 1.146 εγγραφές αντίστοιχα.

Η Kia μετρά 703 εγγραφές, ενώ στο top 5 της σχετικής λίστας βρίσκεται η Mercedes, με 555 εγγραφές.

Στη λίστα με τα πρώτα σε εγγραφές brands επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν συγκαταλέγονται επίσης οι μάρκες BMW (541), Volkswagen (538), Hyundai (261), Honda (245) και Audi (225).

Καινούργια επιβατηγά αυτοκίνητα σαλούν
Πέραν των 4.000 ήταν οι εγγραφές των καινούργιων επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στην κορυφή βρέθηκε η Kia, με 677 εγγραφές, με τη Nissan να βρίσκεται λίγο πιο πίσω, με 579 εγγραφές.

carsjanmarch2024nea

Η Toyota μετρά 463 εγγραφές, η Volkswagen 423 και η Hyundai 224.

Στον κατάλογο με τα καινούργια σαλούν που εγγράφηκαν την πρώτη τριμηνία βρίσκονται brands, όπως BMW (220), Mercedes (166), Skoda (150), Audi (147), Ford (125) και Jeep (125).

Μεταχειρισμένα επιβατηγά αυτοκίνητα σαλούν
Συνολικά 5.157 ήταν οι εγγραφές των μεταχειρισμένων επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν του πρώτου τριμήνου του 2024.

Την πρωτιά διατηρεί η Toyota, με 1.438 εγγραφές, με τη Mazda να ακολουθεί ελαφρώς πιο πίσω, με 1.126.

carsjanmarch2024meta

Στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Nissan (567), στην τέταρτη η Mercedes (389), ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με τις εγγραφές της BMW (321).

Στη λίστα με τα πρώτα σε εγγραφές brands μεταχειρισμένων επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν συγκαταλέγονται ακόμα η Honda (211), η Suzuki (116), η Volkswagen (115), η Land Rover (112) και η Lexus 94.

Δειτε Επισης

Η Ειρήνη Ψάλτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου
Χρονιά με την σφραγίδα της αγοράς διαμερισμάτων το 2024-Ξεπέρασαν τα €2 δισ. οι πωλήσεις καινούργιων κατοικιών
Πέτρος Σολωμού: Γιατί η Primetel αποτελεί τον τεχνολογικό συνεργάτη της σύγχρονης επιχείρησης
Γ. Γεωργούλας: Η συμβολή του ACEMPI στην ενίσχυση του οικοσυστήματος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (vid)
Crystal Springs Beach Hotel: Ετοιμάζει επέκταση €13,5 εκατ. το τετράστερο ξενοδοχείο στον Πρωταρά
Σταθερή αξία ως κύριο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου τα φάρμακα-Ποιες χώρες προμηθεύουμε
Το «σαφάρι» Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ για να φέρει επενδύσεις…Ποιους θα δει, τι θα τους πει και οι τομείς που ποντάρει
Σημαντικά οφέλη από την μετάβαση στο δίκτυο δεδομένων για τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Προαγωγή πολιτικών για μια βιώσιμη και ισχυρή κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία
Περισσότερα από 60 έργα αξίας πέραν των 180 εκατ. για την επαρχία της Λάρνακας-Ανοίγει Σχολή του ΤΕΠΑΚ στην πόλη