Μιχάλης Αντωνίου: Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση με Χριστοδουλίδη, θα καταθέσει εισηγήσεις η ΟΕΒ

Ικανοποίηση για την πολύ εποικοδομητική, όπως την χαρακτηρίζει, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, εκφράζει η ΟΕΒ, η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει νέες εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει ειλικρινή βούληση να ακούσει, να αναλύσει κι όπου επιτρέπουν τα δεδομένα, να υιοθετήσει προτάσεις, οι οποίες ενισχύουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Όπως είπε, η συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, η οποία διήρκησε δύο ώρες, «ήταν πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική, ενώ έγινε ουσιαστική συζήτηση για συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις».

«Δεν ήταν μία συνηθισμένη συνάντηση ανταλλαγής απλώς απόψεων και καταγραφής θέσεων επί θεμάτων που αφορούν την οικονομία γενικά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «πριν από τη συνάντηση έγινε σωστή προεργασία και υπήρχε συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά τη συνάντηση «ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος, έτοιμος να ακούσει, αλλά και να συζητήσει, καθώς και για να καταθέσει τις θέσεις και απόψεις του».

«Ήταν μία πολύ καλή αρχή για την οποία θα υπάρξει και συνέχεια», συμπλήρωσε, αναφέροντας πως «συμφωνήσαμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε παρακάτω».

Σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της διαβούλευσης με την Κυβέρνηση, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ δήλωσε στο InBusinessNews ότι «θα ετοιμάσουμε υπομνήματα με εισηγήσεις που αφορούν διάφορους τομείς σε διάφορα επίπεδα, όπως η πράσινη φορολογία και τα αντισταθμιστικά μέτρα, για τις οποίες θα υπάρξει στη συνέχεια διαβούλευση, τόσο με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με τους συνεργάτες του».

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε κάποια μέτρα που προτίθεται να προωθήσει σύντομα για ενίσχυση του επιχειρείν, ο κ. Αντωνίου επιβεβαίωσε σχετικές αναφορές που έκανε ο κ. Χριστοδουλίδης πριν από τη συνάντηση.

«Μας μετέφερε την πρόθεση και την βούλησή του να εξαγγείλει σύντομα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση και βελτίωση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς και για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας», είπε, σημειώνοντας ότι «το πότε θα ανακοινωθούν επίσημα αυτά τα μέτρα, είναι κάτι που αφορά την Κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνάντηση με την ΟΕΒ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι σύντομα η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάποιες ανακοινώσεις που αφορούν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη και τον ρόλο των κυπριακών επιχειρήσεων.

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο
Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
ΚΕΒΕ: 97 χρόνια συνεισφοράς στην οικονομία
Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου- Συζητείται απλούστευση της ΚΑΠ
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Ε.Ε. σε ΑΑΑ με σταθερή τάση ο Morningstar DBRS