Με νέο μεγάλο deal αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στο pet industry της Κύπρου η VTN

Σε μια νέα μεγάλη συμφωνία στρατηγικής σημασίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με το όραμα του ομίλου να καταστεί μακράν ο μεγαλύτερος παίκτης στην κυπριακή αγορά όσον αφορά την προμήθεια προϊόντων που αφορούν την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του pet industry και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλες χώρες-ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή-, προχωρά η Vitapets Ltd, μέλος του ομίλου εταιρειών VitaTrace Nutrition Ltd (VTN Group).

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η Vitapets, η πλέον καταξιωμένη εταιρεία στον τομέα της στην Κύπρο, υπογράφει σήμερα συμφωνία συνεργασίας με την Petline A.E., ηγέτιδα εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο των ειδών κατοικιδίων ζώων.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Βάσει της συμφωνίας, η Vitapets αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή και εμπορία στην Κύπρο της πρωτοποριακής γκάμας προϊόντων ζώων συντροφιάς (pet) που αντιπροσωπεύει για την χώρα μας η Petline Α.Ε., και τα οποία θα διατίθενται σε pet shops, κτηνιατρικές κλινικές, κτηνιατρικά φαρμακεία, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα ειδών κήπου.

Η γκάμα των προϊόντων είναι τεράστια και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα προϊόντα των εταιρειών EVER CLEAN, CORE, PROFINE, NATURAL CODE, VITAKRAFT, OXBOW, TROPICLEAN, WHIMZEES, ROGZ κλπ, που ήδη υπάρχουν στην κυπριακή αγορά, καθώς και πολλά άλλα νέα πρωτοποριακά προϊόντα και σειρές.

LOGOS2

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του μεγάλου όγκου προϊόντων, η εφαρμογή της συμφωνίας θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, τον Μάϊο του 2024 (1η φάση) και τον Σεπτέμβριο του 2024 (2η φάση), ενώ μέχρι την ολοκλήρωσή της, η εταιρεία Vetline Ltd, μέχρι τώρα διανομέας, θα συνεχίσει την προμήθεια των προϊόντων στην κυπριακή αγορά, προσπαθώντας να διασφαλιστεί η ομαλότερη μετάβαση στο νέο δίκτυο.

Η Vetline Ltd θα συνεχίσει την εισαγωγή και εμπορία των προϊόντων που αντιπροσωπεύει η Petline A.E., που προορίζονται για κτηνιάτρους, καθώς και κτηνιατρικού εξοπλισμού.

Σκοπός και στόχος της συνεργασίας, την συμφωνία της οποίας υπογράφουν σήμερα εκ μέρους της Petline S.A. ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Δημητρέλιας και εκ μέρους της Vitapets Ltd ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Αλέξανδρος Χρ. Αγκαστινιώτης, είναι η συνεχής και απρόσκοπτη προμήθεια των προϊόντων της Petline A.E. στην κυπριακή αγορά με ταχύτητα, αξιοπιστία, στις καλύτερες δυνατές τιμές, καθώς και ο συνεχής εμπλουτισμός της γκάμας με νέες και καινοτόμες σειρές.

Το pet industry και το Συγκρότημα VTN

«Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι για την νέα μεγάλη συμφωνία που υπογράφουμε με την PetLine Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή στην Κύπρο δεκάδων νέων αντιπροσωπειών και μερικών εκατοντάδων νέων προϊόντων», υπέδειξε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο γενικός διευθυντής της Vitapets Ltd, Αλέξανδρος Χρ. Αγκαστινιώτης.

Τονίζοντας πως η εμπιστοσύνη που επέδειξε η PetLine στην Vitapets τιμά ιδιαίτερα την VTN Group, ο κ. Αγκαστινιώτης εξέφρασε ταυτόχρονα την βεβαιότητα πως η συνεργασία θα αποδεχθεί επωφελής, τόσο για τους δύο οργανισμούς, αλλά κυρίως για την αγορά.

Ο Αλέξανδρος Χρ. Αγκαστινιώτης υπενθύμισε πως η Vitapets ανέλαβε δειλά-δειλά στις αρχές του 2020 την αντιπροσωπεία ενός μικρού μέρους της εταιρείας τροφών κατοικιδίων Royal Canin, και μέχρι τέλος του 2020 την αποκλειστική αντιπροσωπεία ολόκληρης της γκάμας.

«Μέσα σε τρία χρόνια», τόνισε, «αναδείξαμε την Royal Canin ως την κορυφαία εταιρεία Super Premium Pet Feeds στην Κύπρο, δηλαδή στη θέση που κατέχει και παγκόσμια. Αυτά τα τρία χρόνια αναλάβαμε επίσης τις αντιπροσωπείες της Sanicat και PetJoy, οι οποίες επίσης έχουν εδραιωθεί στην κυπριακή αγορά».

Ο κ. Αγκαστινιώτης υπογράμμισε πως με τη νέα μεγάλη συμφωνία στρατηγικής σημασίας που υπογράφεται σήμερα, η VTN Group φιλοδοξεί να καταστεί μακράν ο μεγαλύτερος παίκτης στην κυπριακή αγορά όσον αφορά την προμήθεια προϊόντων που αφορούν αυτή την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του pet industry.

«Φιλοδοξούμε επίσης», συνέχισε, «να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή».

Επισημαίνοντας τέλος πως ο τομέας του pet industry αναπτύσσεται ραγδαία στην Κύπρο, καθότι πλέον οι Κύπριοι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι στο συγκεκριμένο θέμα και τα κατοικίδια θεωρούνται μέλη της κάθε κυπριακής οικογένειας, ο Αλέξανδρος Χρ. Αγκαστινιώτης διαμήνυσε πως το Συγκρότημα VTN δεν θα μπορούσε να μην έχει ηγετική θέση σε αυτή την αγορά.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης