Alpha Bank Cyprus Ltd: Στηρίζουμε την πρόοδο

Η Alpha Bank Cyprus Ltd ξεχωρίζει για την ενεργό συμβολή της με δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στηρίζουν τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. «Παράλληλα, ευαισθητοποιεί την κοινωνία σε μία σειρά από επίκαιρα θέματα που αφορούν στην Υγεία, το Περιβάλλον, την Παιδεία, την Κοινωνία, τον Αθλητισμό αλλά και τους Ανθρώπους της», εξηγεί η Έλενα Κωνσταντίνου Ριρή, Διευθύντρια Διεύθυνσης Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.

Η Alpha Bank Cyprus Ltd ξεχωρίζει για την ενεργό συμβολή της με δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στηρίζουν τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. «Παράλληλα, ευαισθητοποιεί την κοινωνία σε μία σειρά από επίκαιρα θέματα που αφορούν στην Υγεία, το Περιβάλλον, την Παιδεία, την Κοινωνία, τον Αθλητισμό αλλά και τους Ανθρώπους της», εξηγεί η Έλενα Κωνσταντίνου Ριρή, Διευθύντρια Διεύθυνσης Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.

'Εχοντας ως εταιρικό της σκοπό να «στηρίζει την Πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο Αύριο», η Alpha Bank Cyprus με διαφάνεια υποδεικνύει ξεκάθαρα τον ρόλο που επιθυμεί να έχει έναντι της κοινωνίας. Με δέσμευση στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, η Τράπεζα πρωτοπορεί στην προώθηση θετικών κοινωνικών αλλαγών, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ως ενεργού εταίρου στη διαμόρφωση βιώσιμου μέλλοντος και μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών.

Δράσεις για την Υγεία

Η Alpha Bank στέκεται διαχρονικά δίπλα στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών (ΠΣΦΝ) ως Κύριος Χορηγός, στηρίζοντας την Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης και Πρόληψης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου, αλλά και στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή» που διοργανώνει κάθε χρόνο τη «Διαδρομή Αγάπης». Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης που προσφέρει η Τράπεζα σε Συνδέσμους, το Προσωπικό της συμμετέχει ενεργά σε αιμοδοσίες και άλλες εθελοντικές δράσεις.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Τράπεζα, συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία Movember Cyprus για τον «Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Υγεία του Άνδρα», πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση στα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία, με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το Προσωπικό της σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη. Η εκστρατεία Movember αποτελεί μία ευκαιρία για να τονιστεί η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη υποστήριξης όχι μόνο των ανδρών που αντιμετωπίζουν τη νόσο, αλλά και των οικογενειών τους.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων, η Τράπεζα στήριξε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό για τους σκοπούς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί στο Πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης. Σκοπός του Κέντρου είναι να παρέχει υπηρεσίες με γνώμονα τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας των παιδιών με σπάνιες παθήσεις καθώς και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Δράσεις για την Κοινωνία

Πιστή στην υπόσχεσή της έναντι της κυπριακής κοινωνίας, η Alpha Bank συνεχίζει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Τράπεζα διατηρεί πολυετή συνεργασία με τον οργανισμό Europa Donna Κύπρου, παρέχοντας οικονομική στήριξη. Επιπλέον, βρίσκεται στο πλευρό του Συνδέσμου «Βαγόνι Αγάπης», ενώ συμμετέχει στις ετήσιες εκστρατείες «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» και «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, προσφέροντας δωροκουπόνια για αγορά αναγκαίων αγαθών. Η Τράπεζα βρίσκεται επίσης διαχρονικά στο πλευρό των παιδιών της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάριου Νοσοκομείου, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στο Ίδρυμα «Μικροί Ήρωες».

Για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η Τράπεζα στήριξε μια πρωτοβουλία της Σχολής Κωφών «Γεώργιος Μάρκου», προσφέροντας στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά θεατρική παράσταση, με τη βοήθεια διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας. Επιπλέον, στήριξε και τη Σχολή ευρύτερα, προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό πολιτικής άμυνας, όπως τσάντες πρώτων βοηθειών, πυρίμαχες κουβέρτες κ.λπ.

Δράσεις για την Παιδεία

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις στον τομέα της Παιδείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank, στοχεύοντας στην ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση και την προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, η Τράπεζα υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νόμισμα και Συναλλαγές: Από το χθες στο σήμερα» που στόχο έχει την προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού και την εξοικείωση των μαθητών με την αρχαία ελληνική ιστορία. Σε αυτό το πλαίσιο, μία ειδικά σχεδιασμένη μουσειοβαλίτσα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank ταξιδεύει σε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία σε όλη την Κύπρο και παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος και την εξέλιξη των συναλλαγών στον ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Επίσης, η Τράπεζα υλοποιεί το πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Γονείς και Παιδιά ΜΑΖΙ στην εργασία», όπου οι εργαζόμενοι γονείς της Τράπεζας φέρνουν τα παιδιά τους στον χώρο εργασίας, ώστε να εξοικειωθούν με την Τράπεζα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικότερα.

Παράλληλα με τις δράσεις αυτές, η Τράπεζα στηρίζει και την ετήσια εκστρατεία «Όλα τα παιδιά με σχολικά» του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, προσφέροντας στα παιδιά ευάλωτων οικογενειών δωροκουπόνια για την αγορά σχολικών ειδών, ενώ διαχρονικά επιβραβεύει τις επιδόσεις μαθητών και φοιτητών. Μεταξύ των δράσεων που αναλαμβάνει η Τράπεζα είναι και η στήριξη, μέσα από τη δωρεά παιχνιδιών, του νηπιαγωγείου της Σχολής Κωφών «Γεώργιος Μάρκου».

Τέλος, η Τράπεζα ενισχύει οικονομικά το «Hope For Children» CRC Policy Centre για την κάλυψη αναγκών σε σχολικά είδη παιδιών που φιλοξενούνται στα «Σπίτια της Ελπίδας», τις παιδικές στέγες του ανθρωπιστικού Οργανισμού όπου διαμένουν ασυνόδευτα παιδιά με τη συνεργασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Δράσεις για τον Αθλητισμό

Η Τράπεζα ανέλαβε, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Adopt an Athlete» της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών, να ενισχύσει οικονομικά τη συμμετοχή της αθλήτριας κολύμβησης Χριστίνας Μιχαήλ στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξήχθησαν τον περασμένο Ιούνιο στο Βερολίνο. Επίσης, η Τράπεζα συμμετέχει ενεργά σε αθλητικές διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως αγώνες Μαραθωνίου, συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, ενισχύοντας παράλληλα το φιλανθρωπικό έργο των διοργανώσεων.

Δράσεις για το Περιβάλλον

Η Alpha Bank Cyprus, διαχρονικά ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος, έθεσε σε εφαρμογή οικολογικές πρακτικές όπως η ανακύκλωση ρεύματος PMD, χαρτιού, μπαταριών και μελανοδοχείων και διαθέτει διαδικασία καταστροφής και ανακύκλωσης μη αρχειοθετημένων εγγράφων στα γραφεία της. Επίσης, κάθε χρόνο η Τράπεζα συμμετέχει με διάφορους τρόπους στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Ώρα της Γης», στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Δράσεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό της Alpha Bank Cyprus παραμένει το πολυτιμότερο περιουσιακό της στοιχείο. Μάλιστα, η Τράπεζα έλαβε για τρίτη συνεχόμενη φορά πιστοποίηση ως «Εργοδότης Ισότητας» από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια διάκριση που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Τράπεζας να θέτει τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της, δίνοντας έμφαση στην αρχή της ισότητας στον επαγγελματικό χώρο και στις ίσες ευκαιρίες εργασίας.

Η Alpha Bank Cyprus Ltd, ανταποκρινόμενη στις σημαντικά αυξημένες προσδοκίες της κοινωνίας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανταποκρίνεται με σεβασμό και υπευθυνότητα στον ρόλο που αναλαμβάνει εργαζόμενη προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου μέλλοντος για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Στόχος της είναι να διατηρήσει και να διευρύνει πρωτοβουλίες, προγράμματα και δράσεις στήριξης που αντανακλούν τις ανάγκες και τις αξίες της κυπριακής κοινωνίας με μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και βοήθειας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Μέγαρο Alpha Bank, Λεωφόρος Λεμεσού 3, 2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22888888

Φαξ: 22773788

Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy

Δειτε Επισης

Oι εταιρείες-πρωταθλητές της κοινωνικής προσφοράς
Lidl Κύπρου: Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο
ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ: Για έναν καλύτερο κόσμο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Για μια υγιή κοινωνία
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Όταν η ΕΚΕ έγινε τρόπος ζωής
Alpha Bank Cyprus Ltd: Στηρίζουμε την πρόοδο
NetU Consultants: Ατζέντα ευθύνης