7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, οι μεταβαλλόμενες ανάγκες ενός γηράσκοντος πληθυσμού, οι πληθωριστικές πιέσεις και οι προκλήσεις στην οικονομία αλλάζουν άρδην τον τομέα της υγείας παγκοσμίως.

Το 7ο Cyprus HealthCare Conference επανέρχεται για άλλη μια χρονιά, έτοιμο, να αναλύσει την αγορά της Υγείας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, κάνοντας παράλληλα προβλέψεις για τα χρόνια που ακολουθούν.

Στην Κύπρο το ΓεΣΥ καλείται να εξελιχθεί σε προηγμένο εργαλείο παροχής ιατρικών υπηρεσιών μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης στην οποία δεν χωρούν δυσχέρειες στον επιχειρησιακό συντονισμό. Ποιες οι προβλέψεις διεθνών και τοπικών εμπειρογνωμόνων για τον τομέα της υγείας και πως ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας στην Κύπρο θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών; Η επιστημονική κοινότητα, γιατροί και business leaders από ιατρικά κέντρα, κλινικές και νοσοκομεία, εργαστήρια, φαρμακευτικές εταιρείες, εμπορικές εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού και από όλη την αλυσίδα του τομέα της Υγείας θα παραθέσουν τις προβλέψεις και τα πλάνα τους στον τόσο σημαντικό και μεγάλο αυτό κλάδο με ημερομηνία διεξαγωγής την Πέμπτη, 16 Μαΐου, στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, και το Συνέδριο θα αναλύσει ακόμη τις απόψεις των εμπλεκομένων φορέων, ιδιωτικών και δημόσιων, σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα καταστήσουν το ΓεΣΥ ως ένα ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας. Το συνέδριο θα καταπιαστεί επίσης με την επιχειρηματική πλευρά του τομέα της Υγείας καθώς όλοι οι stakeholders αναζητούν τις νέες εμπορικές ισορροπίες, νέους πελάτες και νέες υπηρεσίες και πηγές εισοδημάτων. Ταυτόχρονα, θα αξιολογηθούν οι ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, καθώς υπάρχουν σχεδιασμοί και κινήσεις από επενδυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Η θεματολογία

Το Συνέδριο θα εξετάσει, ειδικότερα, τις διάφορες πτυχές που αφορούν τον τομέα της υγείας και θα αναλύσει διεθνώς υιοθετημένες βέλτιστες πρακτικές για εθνικά συστήματα υγείας, με εστίαση στα μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες και στα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την Κύπρο.

Επιπλέον, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε πάνελ για την ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ. Θέματα όπως τα πρωτόκολλα ποιότητας, η ενίσχυση της αριστείας, η ανάγκη για εποπτεία και έλεγχος για διασφάλιση της ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών, καθώς και η διατήρηση και ενίσχυση της ποιοτικής εξυπηρέτησης των ασθενών στα νοσηλευτήρια, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Σπουδαίοι ομιλητές και εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν επίσης την επίδραση της τεχνολογίας και τις αλλαγές στις απαιτήσεις των ασθενών, ενώ έρευνα θα παρουσιάσει τις προσδοκίες των πολιτών για το ΓεΣΥ μία πενταετία από την πρώτη μέρα εφαρμογής του. Αφού σχολιαστούν τα ευρήματά της από εμπλεκόμενους φορείς, ο θεσμός θα δώσει χώρο ώστε να συζητηθεί και το επενδυτικό τοπίο στον ιατρικό τομέα της Κύπρου με εστίαση στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρει.

Σε ποιους απευθύνεται το Συνέδριο

Το Συνέδριο ενδιαφέρει επαγγελματίες από όλο τον κύκλο υπηρεσιών υγείας καθώς και στα οργανωμένα σύνολα των δικαιούχων, ανάμεσά τους:

  • Ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓΕΣΥ
  • Προσωπικό και Ειδικούς Ιατρούς
  • Γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ
  • Επιστημονικές Εταιρείες, Κλινικά Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εισαγωγείς και Διανομείς Φαρμάκων, Εταιρείες Ιατρικού Εξοπλισμού
  • Ασφαλιστικές Εταιρείες, Επενδυτές και Δυνητικοί Επενδυτές στον τομέα της υγείας
  • Ασθενείς

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Signature Sponsor: Πολυκλινική Υγεία

Χορηγοί: Hellenic Bank, IMR/University of Nicosia™, KPMG, Logicom, Χ.Α Παπαέλληνας Group

Οργανωτής: ΙΜΗ

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: University of Nicosia/Medical School

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER,

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών