Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων και των χώρων εστίασης, στήνοντας... το χορό για τα επόμενα τριήμερα που ακολουθούν. Ωστόσο, και στους δύο παρεμφερείς κλάδους, τα προβλήματα παραμένουν.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πώς κινήθηκε το τριήμερο των Καρναβαλιών στις πληρότητες των ξενοδοχείων, με τη Λεμεσό να έχει την τιμητική της.

«Υπήρξε αρκετή κίνηση κυρίως στη Λεμεσό λόγω και των καρναβαλίστικων εορτασμών. Τα ξενοδοχεία που λειτουργούσαν έφτασαν σε κάποιες περιπτώσεις το 80% σε πληρότητες», ανέφερε.

Παράλληλα, υπήρξε σημαντική κινητικότητα και στα ορεινά σημειώνει, αλλά και στις υπόλοιπες επαρχίες.

«Στην Πάφο υπήρξαν κάποιες πληρότητες, αλλά δεν έφθασαν τα επίπεδα της Λεμεσού. Και σε κάποια ξενοδοχεία που λειτουργούσαν στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, υπήρξαν κάποιες κρατήσεις», τόνισε.

Όσον αφορά το ύψος των τιμών στα ξενοδοχεία, ο κ. Ρουσουνίδης επισημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές για όλους. «Οι τιμές ήταν αρκετά συγκαταβατικές, θεωρώ ότι υπάρχει μια πλειάδα επιλογών και ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει αναλόγως των δυνατοτήτων του», είπε.

Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των ξενοδοχείων, παρότι συνεχίζουν να υπάρχουν, προς το παρόν, δεν εμπόδισαν την ομαλή λειτουργία των καταλυμάτων.

Όπως εξηγεί ο κ. Ρουσουνίδης, «για τον λόγο ότι οι πληρότητες δεν ήταν ψηλές, όσα ξενοδοχεία ήταν ανοικτά λειτούργησαν έστω και με κάποια δυσκολία».

Για τα επόμενα τριήμερα, αναμένονται επίσης ψηλά νούμερα στις κρατήσεις, αλλά όχι στα επίπεδα του τριημέρου που πέρασε.

«Είμαστε της τελευταίας στιγμής, αναμένεται να υπάρχουν κρατήσεις, όχι όμως στα επίπεδα του προηγούμενου τριήμερου», αναφέρει ο κ. Ρουσουνίδης.

Κέρδισαν οι ψαροταβέρνες

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα στο χώρο της εστίασης, με τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα να καταγράφουν σημαντική κίνηση κατά τη διάρκεια του τριήμερου που πέρασε.

Ο Φάνος Λεβέντης, Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ), σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι προβλέψεις για τον καιρό αύξησαν το ενδιαφέρον για εξόδους.

«Οι κρατήσεις και το ενδιαφέρον ειδικά για τις ψαροταβέρνες ήταν πολύ αυξημένο, και αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με τις προβλέψεις για τον καιρό. Οι ψαροταβέρνες ήταν υπερπλήρεις, αλλά και οι άλλες ταβέρνες που διαμόρφωσαν το μενού τους αναλόγως», τόνισε.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν στις παραλιακές περιοχές όπου υπάρχουν οι περισσότερες ψαροταβέρνες, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η πρωτεύουσα συγκράτησε κάποιο κόσμο στα εστιατόρια της. «Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά», σχολιάζει ο κ. Λεβέντης.

Σχετικά με τις τιμές, ο κ. Λεβέντης, παρατηρεί ότι το κοινό ήταν αρκετά ενημερωμένο και ο λογαριασμός… δικαιολογημένος.

«Ο κόσμος έκανε τις κρατήσεις του και βεβαιώθηκε για το τι θα πληρώσει στα δικά του οικονομικά δεδομένα. Το εύρος τιμών που δεν είναι αδικαιολόγητο και ήταν αναλόγως της ποιότητας που προσφέρεται, του περιβάλλοντος κλπ», πρόσθεσε.

Για το προσωπικό, η έλλειψη είναι δεδομένη για τον κ. Λεβέντη. «Ελπίζουμε ότι τώρα που βαδίζουμε στην έναρξη του καλοκαιρινού. Δεν θα αλλάξει αν δεν χαραχθεί μία συγκεκριμένη πολιτική η οποία να εφαρμόζεται άμεσα», σχολιάζει.

Καταληκτικά, ο ΠΑΣΙΚΑ, καταγράφει σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ένα έντονο ενδιαφέρον για κρατήσεις στα εστιατόρια για τις 25 Μαρτίου.

Οι δηλώσεις έγιναν στο portal του InBusinessNews.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών