Nicosia Economic Congress: Ο ΠτΔ παρουσιάζει την Κύπρο ως πόλο σταθερότητας

Mε στόχο να αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας πραγματοποιείται για 14η συνεχή χρονιά, το Nicosia Economic Congress. Ο θεσμός, επιστρέφει για να εξετάσει τις κυβερνητικές πολιτικές που θα διαμορφώσουν το οικονομικό πλαίσιο στα επόμενα χρόνια, τις ευκαιρίες για τις κυπριακές επιχειρήσεις και τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων.

Aδιαμφησβήτητα, αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές συναντήσεις όπου επιχειρηματίες, CEO’s, υψηλόβαθμα στελέχη, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί συναντώνται με υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπρόσωπους ρυθμιστικών αρχών και άλλους διαμορφωτές πολιτικής. Κατά το Nicosia Economic Congress θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην ορθήν κατεύθυνση της οικονομίας, σε λύσεις στα προβλήματα και τρόπους εκμετάλλευσης των ευκαιριών για ανάπτυξη και ευημερία του τόπου.

Η Κύπρος αποτελεί έναν πόλο πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι το οποίο θα τονίσει μέσα από την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, που θα τιμήσει με την παρουσία του το Συνέδριο.

Ο Πρόεδρος θα βρεθεί ενώπιον του κοινού της διοργάνωσης παραθέτοντας ομιλία με τίτλο «Η Κύπρος ως πόλος πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» μέσω της οποίας θα παρουσιαστούν εκείνες οι διεθνείς πρωτοβουλίες που ενισχύουν την χώρα και που την κάνουν έναν ισχυρό πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Στα σημεία που θα εμβαθύνει κατά τον χαιρετισμό του, αποτελούν και οι υφιστάμενες και μελλοντικές περιφερειακές συνεργασίες.

Το σπουδαίο γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 08:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις.

Οι ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του εξωτερικού περιλαμβάνουν εξάλλου θέματα όπως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το τραπεζικό σύστημα και οι εξελίξεις και προβλέψεις σε Κύπρο και Ευρώπη ευρύτερα.

Ομιλίες από πολιτικά πρόσωπα θα αναδείξουν, τέλος, τις εθνικές προσπάθειες για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο του φυσικού αερίου, τις προοπτικές μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις και την πολιτική του κράτους για μείωση του κόστους ηλεκτρισμού, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
  • Οικονομολόγους, αναλυτές, ακαδημαϊκούς.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.\

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: ECOMMBX, Hellenic Life, Παγκυπριακή Ασφαλιστική

Χορηγοί: Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Philip Morris Cyprus, UW Group

Συντονιστής: IMH

Οργανωτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, περιοδικό GOLD

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών