Η στελέχωση ενός οργανισμού ως κλειδί της επιτυχίας και το στοίχημα της προσέλκυσης ταλέντων

Κλειδί της επιτυχίας είναι η στελέχωση ενός οργανισμού από τα κατάλληλα άτομα, που με τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους μπορούν να αναδείξουν την πλήρη ποιότητα των υπηρεσιών ή των προϊόντων, να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να ενισχύσουν τις προσπάθειες για αύξηση των κερδών.

Με βάση την πιο πάνω θέση, στελέχη εταιρειών από διάφορους τομείς της οικονομίας, παρουσίασαν την άποψή τους, όπως και τι άλλο πρέπει να γίνει, στο πλαίσιο του Women Leaders’s Forum στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Διαβάστε επίσης:

Η Μαρία Γερμανού, Chief Transformation Officer του PAPAELLINAS GROUP, η Μαριάννα Χατζηαντωνίου, Executive Vice President της Energame, η Γεωργία Πίττα, CFO/Executive Director της ECOMMBX και ο Νίκος Μ. Στυλιανού, Chief Operations Officer της CYTA, σχολίασαν μερικές από τις πολιτικές προσέλκυσης ταλέντων, τους τρόπους διατήρησης ταλαντούχων στελεχών και την ανάγκη για ευημερία των εργαζομένων και ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, μέσω της αλλαγής κουλτούρας.

Η κ. Γερμανού είπε πως για την εταιρεία η εξέλιξη είναι μέρος του οράματος και πως πλέον έμφαση δίνεται και στη νέα γενιά, την οικολογία (green) και την τεχνολογία.

Σχετικά με τη νεολαία, η κ. Γερμανού είπε πως στόχος είναι η ενδυνάμωσή της, ώστε να ηγηθούν της εταιρείας στο μέλλον, ενώ για την οικολογία είπε πως οι πράσινες επενδύσεις είναι υψηλά στην προτεραιότητα.

Το ίδιο και η επένδυση στην τεχνολογία, στην αυτοματοποίηση και στα data, πολύτιμα, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους πελάτες.

Η κ. Χατζηαντωνίου εστίασε στην Gen Z «που είναι τόσο διαφορετική», όπως τόνισε. Για τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού και την προσέλκυση νέων ταλαντούχων, το σημαντικό είναι κατά την ίδια να υπάρχει η ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή.

«Να είστε ασταμάτητες. Μην σταματάτε ποτέ και να δουλεύετε σκληρά όποιες κι αν είναι οι προκλήσεις», είπε λίγο αργότερα, εμπνέοντας το κοινό.

Η κ. Πίττα είπε πως η εταιρεία είχε ένα καινοτόμο προϊόν εξ' αρχής και πως μέσα από την εξαιρετική σχέση που κτίστηκε ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, ο οργανισμός κατάφερε να πετύχει.

«Εργαζόμαστε σαν οικογένεια και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στην ανάπτυξη και προώθηση των προϊόντων πάντα με την απαραίτητη συμμόρφωση.

Ο ένας ενδυναμώνει τον άλλον», σημείωσε, προσθέτοντας πως κατά καιρούς υπενθυμίζεται στο προσωπικό το όραμα και η κουλτούρα που χαρακτηρίζει τον οργανισμό, ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Ο κ. Στυλιανού, παραδέχθηκε αρχικά πως δεν ήταν ποτέ εύκολο για την CYTA από το μονοπώλιο και τα όποια οφέλη ενός τέτοιου περιβάλλοντος να βρεθεί σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη και έντονη βιομηχανία.

«Οι προκλήσεις ήταν εκεί, ήταν μια συλλογική επιτυχία. Το ανθρώπινο δυναμικό μας με τις υψηλές δεξιότητες που έχει κατάλαβε ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να αλλάξουμε», επισήμανε, για να συμπληρώσει:

«Έτσι, έμεινε να βρούμε το πλάνο. Είμαστε εδώ με επιτυχία. Όλοι έπρεπε να καταλάβουν πως από την μηδενική λογοδοσία έπρεπε να πάμε στην μέτρηση των πραγματικών στόχων», κάτι που έγινε, χάρη στην ικανότητα του προσωπικού, όπως υπέδειξε, για αλλαγή κουλτούρας.

Τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συντόνισε η Νατάσα Πηλείδου, τέως υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

  • Κύριος χορηγός: ECOMMBX
  • Χορηγοί:  C.A. Papaellinas Group, Energame, Hellenic Bank, IMR
  • Οργανωτής: ΙΜΗ
  • Με τη συνεργασία: BPW Cyprus
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)