Μικαέλλα Σάββα: Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των επενδύσεων

«Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να επενδύσετε», σύμφωνα με την Μιχαέλλα Σάββα, Manager of Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας.

Σε παρουσίασή της στο Women Leaders’s Forum, και με τίτλο «Women & Wealth: Empowering women to build & growth wealth», η ομιλήτρια έδωσε πολύτιμες συμβουλές στο κοινό για ενδυνάμωσή του και επιτυχία.

Μίλησε για την υποστήριξη που παρέχει η τράπεζα στις γυναίκες επιχειρηματίες, παρουσιάζοντας το «καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο» του ιδρύματος που επανεξετάζεται σε τακτική βάση για να διασφαλίζεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύμφωνα με τους στόχους και την ανοχή κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εξήγησε επίσης πώς η τράπεζα συνεργάζεται και εξυπηρετεί τους πελάτες της, ευρύτερα.

Η Μικαέλλα Σάββα αναφέρθηκε στο gender wealth gap και το gender investment gap. Οι γυναίκες δεν επενδύουν, κάτι που τις εμποδίζει να δημιουργήσουν πλούτο. Τόνισε ότι το gender wealth gap είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε επίσης χάσμα στη σύνταξη μεταξύ των φύλων.

Οι γυναίκες ζουν μέσο όρο πέντε χρόνια περισσότερο από τους άνδρες και χρειάζονται τα συνταξιοδοτικά τους κεφάλαια να διαρκέσουν περισσότερο. Η επένδυση είναι ο καλύτερος τρόπος για τις γυναίκες να γεφυρώσουν το χάσμα και να αυξήσουν τα χρήματά τους με την πάροδο του χρόνου.

Το Wealth της Ελληνικής Τράπεζας, προωθεί τη δημοκρατικοποίηση της διαχείρισης του πλούτου και την εύκολη πρόσβασή της σε όλους, ανεξάρτητα από το ποσό που έχει κάποιος να επενδύσει.

«Γνωρίζουμε ότι για πολλές γυναίκες η επένδυση είναι ένας νέος τομέας και η Ελληνική Τράπεζα ενημερώνει και εκπαιδεύει τις γυναίκες σχετικά με τις επενδύσεις και τις βοηθάμε να διασφαλίσουν το οικονομικό τους μέλλον», ανέφερε η κ. Σάββα.

Τόνισε την αξία του να επενδύουν οι γυναίκες ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους. «Δυστυχώς στην Κύπρο (και Ελλάδα) τα νοικοκυριά δεν επενδύουν, καθώς, η επένδυση δεν είναι στην κουλτούρα των πολιτών, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου ξεκινά από νωρίς, με αποτέλεσμα να έχουν οικονομική ανεξαρτησία στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

Παρουσίασε επίσης τις μεγάλες τάσεις που μετασχηματίζουν σήμερα τις κοινωνίες και τις ευκαιρίες. Αυτές είναι, η καθαρή μηδενική πορεία, η ψηφιοποίηση, η αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων και η αστικοποίηση. Τάσεις, τις οποίες η Τράπεζα λαμβάνει υπόψη στην παροχή των υπηρεσιών προς τις επιχειρηματίες του τόπου.

«Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να επενδύσετε στο οικονομικό σας μέλλον», κατέληξε.

  • Κύριος χορηγός: ECOMMBX
  • Χορηγοί  C.A. Papaellinas Group, Energame, Hellenic Bank, IMR
  • Οργανωτής: ΙΜΗ
  • Με τη συνεργασία: BPW Cyprus
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»