Χρυσός: Με συγκρατημένη άνοδο αντέδρασε στις αποφάσεις της Fed

Μικρές ανοδικές μεταβολές για τις τιμές του χρυσού την Τετάρτη, με τους traders να σταθμίζουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, διατηρώντας παράλληλα την πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις εντός του 2024.

Ο χρυσός στην αγορά spot ενισχύθηκε κατά περίπου 0,2% στα 2.165,60 δολάρια η ουγγιά. Αντίστοιχη άνοδος και για τα futures του πολύτιμου μετάλλου στα 2.168,60 δολάρια.

"Εάν η (Fed) έδινε σήμα ότι καθυστερεί τις μειώσεις των επιτοκίων περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλό sell-off, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ηχηρή ζήτηση ασφάλειας στην αγορά", δήλωσε ο Bob Haberkorn, αναλυτής της RJO Futures.

Οι προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του Μαρτίου για τις μειώσεις των επιτοκίων, ή αλλιώς το "dot plot", δείχνει ένα μέσο επιτόκιο στο 4,6% το 2024. Με τα τρέχοντα επιτόκια στο εύρος του 5,25% και 5,50%, το dot plot υποδηλώνει τρεις μειώσεις κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες. Η προηγούμενη πρόβλεψη του Δεκεμβρίου έδειχνε επίσης τρεις μειώσεις επιτοκίων για το 2024.

Επιπλέον, η διάμεση πρόβλεψη για το επιτόκιο της Fed το 2025 αυξήθηκε στο 3,9% από 3,6%, υποδηλώνοντας μία λιγότερη μείωση για το επόμενο έτος.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών