Powered by

Στην ΕΠΑ η απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της TUS Airways από την ισραηλινή Loco Jet

Ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού βρίσκεται η απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της TUS Airways από την Loco Jet.

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την προτεινόμενη απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της TUS Airways Ltd από την Loco Jet Ltd. Όπως αναφέρεται, το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο του στόχου θα παραμένει στους υφιστάμενους μετόχους.

Η Loco Jet Ltd είναι μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Η Loco Jet είναι όχημα ειδικού σκοπού που συστάθηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας συναλλαγής και ανήκει έμμεσα σε δύο φυσικά πρόσωπα τα οποία ελέγχουν και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές επιβατών, στο μάρκετινγκ και διαχείριση πτήσεων, πακέτων διακοπών, οργανωμένων εκδρομών και παρέχουν υπηρεσίες τουρισμού κ.ά.

Η TUS Airways Ltd είναι μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η TUS δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διεθνούς αερομεταφοράς επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2024, η TUS Airways προχώρησε στην υπογραφή στρατηγικής επενδυτικής συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τον όμιλο Holiday Lines, ιδιοκτήτη της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Bluebird Airways. Όπως αναφέρθηκε, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο όμιλος Holiday Lines, καθώς και οι υφιστάμενοι μέτοχοι, Ken Woolley και Global Knafaim Leasing Ltd, θα κατέχουν ίσο αριθμό μετοχών της, «εδραιώνοντας μία στρατηγική σχέση, η οποία διευρύνει το όραμα της TUS με τη συνεργασία τριών αεροπορικών φορέων». Η συμμαχία αυτή υπόσχεται οφέλη από εμπορικές ευκαιρίες στην Κύπρο, την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και συνέργειες που θα φέρουν στην TUS πρωτοφανή πλεονεκτήματα.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)