Limassol Greens: Η ζωή σε τέλεια ισορροπία

Ένα γκολφ resort με στόχο τη ζωή σε τέλεια ισορροπία. Ένα έργο που συνδυάζει άρτια επαύλεις, μεζονέτες και διαμερίσματα, ένα γήπεδο γκολφ με σύγχρονο clubhouse, εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας, βυθισμένο σε καταπράσινους κήπους.

Τοποθετημένο μόλις πέντε λεπτά από το Lady’s Mile και με νότιο σύνορο το δάσος του Ασωμάτου και την Αλυκή Ακρωτηρίου, το Limassol Greens είναι αυτή τη στιγμή ίσως το πιο περιζήτητο μέρος στο νησί για διαμονή και επένδυση, όπως αναφέρει ο Marketing & Communications Manager του έργου, Γιώργος Γεωργίου.

2

To Limassol Greens φέρει το πολύ υποσχόμενο μήνυμα «Η ζωή σε τέλεια ισορροπία». Ποια η σημασία του; Οι πιο πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε να ζήσουμε κοντά στη φύση, χωρίς όμως να θυσιάσουμε τη ζωή στην πόλη.

Το Limassol Greens σχεδιάστηκε και υλοποιείται αυτή τη στιγμή σε μια έκταση 1.4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων στη δυτική Λεμεσό, για να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό που θα συνδυάζει τα πάντα χωρίς συμβιβασμούς. Διαμονή, ψυχαγωγία, άθληση, ευεξία, golf, ηρεμία και lifestyle.

Καλύπτει όλα τα συστατικά μιας αξιόπιστης επένδυσης, ενώ είναι σχεδιασμένο με όρους βιώσιμης ανάπτυξης για τη διασφάλιση αυτής της τέλειας ισορροπίας.

3

Ποιο το προφίλ και η σχεδιαστική προσέγγιση του έργου;

Το Limassol Greens είναι το πρώτο γκολφ resort στη Κύπρο που αναπτύσσεται μέσα σε πόλη και σχεδιάστηκε μέσα από ένα πλούτο γνώσεων και εμπειρίας από μια ομάδα παγκόσμιας εμβέλειας. Το έργο αναπτύσσεται από τη Lanitis Golf Public Co. Ltd, η οποία ανήκει στον Όμιλο Λανίτη και σε μια μαλτέζικη επενδυτική κοινοπραξία.

Αυτή η συνεργασία έχει συνδυαστικά πάνω από 250 χρόνια εμπειρίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών και της ανάπτυξης γης, της φιλοξενίας, του γκολφ, της ανάπτυξης και διαχείρισης μαρίνων.

Οι κατοικίες του Limassol Greens έχουν σχεδιαστεί από τον Lucciano Mazza, επικεφαλής του Design & Hospitality στο αρχιτεκτονικό γραφείο HKS του Λονδίνου, λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, αλλά και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία διαβίωσης.

Το γήπεδο γκολφ σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Cabell Robinson στα πρότυπα των μεσογειακών γκολφ resorts, για να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία για τους λάτρεις του παιχνιδιού.

4

Ποιες πρακτικές για πράσινη ανάπτυξη εφαρμόζονται;

Το Limassol Greens είναι ευθυγραμμισμένo με τη βιωσιμότητα, αφού ενσωματώνει μεθόδους και πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση για φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη.

Μερικές από αυτές αφορούν στον κτιριακό σχεδιασμό, που διασφαλίζει την ενεργειακή απόδοση και τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στην επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού, όπως έξυπνα συστήματα άρδευσης, ανθεκτικό στην ξηρασία γρασίδι και χρήση ανακυκλωμένου νερού για μη πόσιμους σκοπούς, με στόχο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού.

Το Limassol Greens, εκτός από τα 300.000 τετραγωνικά μέτρα χλοοτάπητα που θα φυτευτούν για τις ανάγκες του γηπέδου γκολφ, στην «καρδιά» του θερετρού θα δημιουργήσει επιπλέον 100.000 τετραγωνικά μέτρα χώρους πρασίνου, όπου θα ενσωματώσει μόνο γηγενή φυτά. Ανάμεσά τους θα υπάρχουν περίπου 7.000 ελιές και χαρουπιές που απαιτούν ελάχιστη άρδευση, μειώνοντας την ανάγκη για υπερβολική χρήση νερού και προωθώντας τη βιοποικιλότητα.

Παράλληλα, καθιερώνεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης καθώς και πρωτοβουλιών μείωσης των απορριμμάτων για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών αποτυπωμάτων των λειτουργιών του θέρετρου.

5

Τι σημαίνει για την Κύπρο και τη Λεμεσό η ολοκλήρωση του έργου;

Το Limassol Greens φιλοδοξεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα θέρετρο γκολφ. Στοχεύει να γίνει καταλύτης για θετικές αλλαγές.

Σκοπεύει να προωθήσει τον αθλητισμό αναδεικνύοντας την Κύπρο ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για γκολφ και παράλληλα τη Λεμεσό ως ένα κοσμοπολίτικο προορισμό διακοπών.

Το έργο αναμένεται επίσης να προσθέσει στην αγορά αρκετές νέες θέσεις εργασίας και, μέσω πρωτοβουλιών για την εταιρική κοινωνική ευθύνη, θα συνεργαστούμε ενεργά με τις τοπικές κοινότητες, για σκοπούς που αφορούν στη βελτίωση και διατήρηση του περιβάλλοντος.

6

Η Limassol Greens είναι υποψήφια στα InBusiness Awards 2023, στην Κατηγορία Ανάπτυξης Γης/Κατασκευής.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

7

Στοιχεία επικοινωνίας:

LIMASSOL GREENS

Τηλέφωνο: 25 888777 | E-mail: info@limassolgreens.com | Ιστοσελίδα: https://limassolgreens.com/

8

Γιώργος Γεωργίου, Marketing & Communications Manager.

Δειτε Επισης

Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»