Συνέχισαν σε ανοδική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου

Σε υψηλά πολλών μηνών συνέχισαν στις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές διακρίνουν ενδείξεις ενίσχυσης της ζήτησης την ίδια στιγμή που οι επιθέσεις της Ουκρανίας σε διυλιστήρια στη Ρωσία αναμένεται να επηρεάσουν τον εφοδιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 75 cents ή 0,9% και έκλεισε στα 83,47 δολ. το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Οκτωβρίου.

Το Brent στο μεταξύ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 87,38 δολ. το βαρέλι, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στις ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας από την αρχή του έτους, με τουλάχιστον επτά διυλιστήρια να έχουν γίνει στόχος μόνο αυτό τον μήνα. Οι επιθέσεις οδήγησαν να βγει εκτός συστήματος το 7% της παραγωγικής ικανότητας των ρωσικών διυλιστηρίων ή περίπου 370.500 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές από Σαουδική Αραβία και Ιράκ έχουν υποχωρήσει, ενώ οι επενδυτές βλέπουν την αμερικανική οικονομία να συνεχίζει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και ελπίζουν σε ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα στις μονοκατοικίες ανέκαμψε με ισχυρό ρυθμό το Φεβρουάριο, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών