HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής

Η καινοτόμος ιδέα δύο φοιτητών οδοντιατρικής, οι οποίοι δημιούργησαν το δικό τους επιχειρηματικό success story, κατάφερε να τοποθετήσει ψηλά την Κύπρο στον διεθνή χάρτη του οδοντιατρικού τομέα.

Οι ιδρυτές της HUMED, Νικόλας Κουσσής και Γιώργος Ελ Μπασσίτ μιλούν στο InBusinessNews για το λανσάρισμα της εταιρείας στην κυπριακή αγορά, δηλώνοντας έτοιμοι να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο «επιχειρείν», προσφέροντας τα μέγιστα στον οδοντιατρικό τομέα της Κύπρου.

Η HUMED αποτελεί μια πρωτοπόρο εταιρεία που «έλειπε» από την κυπριακή αγορά, καθώς είναι η πρώτη στον τομέα της στην Κύπρο που κατασκευάζει τα δικά της προϊόντα για οδοντιατρεία , πολυκλινικές, νοσοκομεία, αλλά σε πανεπιστημιακές σχολές της Κύπρου.

Μεγάλο επίτευγμα για την κυπριακή αγορά χαρακτηρίζουν ο Νικόλας Κουσσής και ο Γιώργος Ελ Μπασσίτ το γεγονός ότι μπορούν να σχεδιάσουν εικονικά οποιοδήποτε προϊόν χρειάζεται η αγορά και να προσαρμοστεί ακριβώς στις προδιαγραφές που επιθυμεί ο οδοντίατρος.

Οι ιδρυτές της HUMED δίνουν επίσης τις δικές τους συμβουλές για νεαρούς επιχειρηματίες, παροτρύνοντάς τους να προσπαθήσουν να κάνουν τη διαφορά, να αφήσουν το δικό τους επιχειρηματικό αποτύπωμα στην κοινωνία, βγαίνοντας από το comfort zone τους.

Παράλληλα, ευελπιστούν ότι με την κατάλληλη στήριξη των διαφόρων φορέων υγείας, αλλά και των οδοντίατρων εντός και εκτός Κύπρου, θα καταφέρουν να τοποθετήσουν την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη της οδοντιατρικής.

humedkoussis

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της HUMED, η οποία τοποθέτησε ψηλά την Κύπρο στον διεθνή χάρτη του οδοντιατρικού τομέα;
Πριν από τρία χρόνια, γεννήθηκε η αρχική ιδέα ενός project που φιλοδοξούσε στην παροχή μιας διευρυμένης γκάμας οδοντιατρικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, σε προσιτές τιμές, με βάση μας την Κύπρο.

Στη διαδρομή, η ιδέα εξελίχθηκε, ενώ επιστέγασμα της επίμοχθης προσπάθειάς μας, αποτέλεσε η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Ορθοδοντικό Συνέδριο AEEDC που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι και συγκεντρώνει προμηθευτές και αγοραστές από την οδοντιατρική βιομηχανία. Εκεί, αφού αντιληφθήκαμε τις δυνατότητες που θα είχε η Κύπρος να ενταχθεί στην παγκόσμια οδοντιατρική αγορά, παρουσιάσαμε την ιδέα και το όραμά μας σε μια κατασκευάστρια εταιρεία-πιθανό συνεργάτη.

Η εταιρεία, αφού προχώρησε σε ποιοτικούς ελέγχους των προϊόντων μας, αποδέχτηκε την πρότασή μας για συνεργασία. Σήμερα τρία χρόνια μετά, η HUMED έχει κάνει ήδη το λανσάρισμα της στην κυπριακή αγορά και εμείς είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στο «επιχειρείν», προσφέροντας τα μέγιστα στον οδοντιατρικό τομέα του τόπου μας.

humed5elbassit2

Ποια η καινοτομία της εταιρείας, ποιες υπηρεσίες παρέχετε και πώς το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα;
Τολμούμε να πούμε ότι η HUMED, αποτελεί μια πρωτοπόρο και καινοτόμο εταιρεία, καθώς είμαστε οι πρώτοι στον τομέα μας στην Κύπρο, που κατασκευάζουν τα δικά τους προϊόντα.

Επομένως, μπορούμε να ελέγχουμε τις τιμές μας, την ποιότητα των προϊόντων μας, αλλά και τον σχεδιασμό τους. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε άμεσα στα αιτήματα οδοντιάτρων για δημιουργία και κατασκευή νέων χρήσιμων εργαλείων, τα οποία θα αξιοποιούνται για την καλύτερη και ποιοτικότερη θεραπεία των Κύπριων ασθενών.

Ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες των οδοντιάτρων

Ποια πλεονεκτήματα/οφέλη θεωρείτε ότι έχουν οι οδοντίατροι που θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που διαθέτετε στην αγορά;
Οι σπουδές μας στην οδοντιατρική μας έχουν επιτρέψει να κατανοούμε πλήρως τη σημασία της παροχής υψηλής ποιότητας οδοντιατρικής φροντίδας, η οποία βασίζεται στην χρήση αξιόπιστων και σύγχρονων προϊόντων και εργαλείων.

Οπότε αντιλαμβανόμαστε απόλυτα και τις ανάγκες των οδοντιάτρων, οι οποίοι επιθυμούν να εξελίσσονται, αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό τους. Στη HUMED έχουμε θέσει ως βασική μας προτεραιότητα την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών μας και την εδραίωση σχέσεων που βασίζονται στην υπευθυνότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Το γεγονός ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε εικονικά οποιοδήποτε προϊόν χρειάζεται η αγορά και να προσαρμοστεί ακριβώς στις προδιαγραφές που επιθυμεί ο οδοντίατρος αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για την κυπριακή αγορά.

Το ότι επίσης η εταιρεία μας εδρεύει στην Κύπρο, μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα και να αντιμετωπίζουμε γρήγορα οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει σε κάποιο από τα προϊόντα μας.

humed3ergaleia

«Απογοητευτήκαμε… αλλά πεισμώσαμε περισσότερο»

Τι θα συμβουλεύατε τους νεαρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να υλοποιήσουν μια πρωτοποριακή επιχειρηματική ιδέα;
Τόλμη, όραμα, ρίσκο και σκληρή δουλειά. Η διαδρομή από την ιδέα στην πράξη πολλές φορές φαντάζει δύσβατη και απροσπέλαστη. Βάσει στατιστικών, μάλιστα, το 90% των ιδεών, παραμένουν ως ιδέες και δεν προχωρούν ποτέ στην πράξη.

Αυτό εναπόκειται σε διάφορους λόγους. Φόβος για ρίσκο, έλλειψη χρηματικής υποστήριξης είτε αυτή προέρχεται από ιδίους πόρους, είτε από κρατικές επιχορηγήσεις (innovation and research foundation), έλλειψη χρόνου κλπ. Αν κρίνουμε από τη δική μας εμπειρία, ναι απογοητευτήκαμε, στεναχωρηθήκαμε στα πρώτα μας βήματα, δεν τα παρατήσαμε όμως.

Αντιθέτως πεισμώσαμε ακόμη πιο πολύ. Γι΄ αυτό και παροτρύνουμε όλους τους νέους να προσπαθήσουν να κάνουν τη διαφορά, να αφήσουν το δικό τους επιχειρηματικό αποτύπωμα στην κοινωνία, βγαίνοντας από το comfort zone τους. Να ρισκάρουν, να αφιερώσουν χρόνο στην έρευνα, να διαφοροποιήσουν την ιδέα τους ώστε να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους και τότε θα έχουν μεγάλες πιθανότητες να επιτύχουν.

humed2

Στόχος να ανέβει ακόμη πιο ψηλά η Κύπρος στον παγκόσμιο χάρτη της οδοντιατρικής

Πώς βλέπετε τον τομέα της οδοντιατρικής στην Κύπρο και ποιες εισηγήσεις ενδεχομένως να έχετε για περαιτέρω αναβάθμισή του;
Η οδοντιατρική στην Κύπρο έχει εξελιχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό επιβεβαιώνεται από την αναβάθμιση της ποιότητας της οδοντιατρικής περίθαλψης, αλλά και από την συνολική εμπειρία που βιώνει πλέον ο ασθενής κατά την επίσκεψή του στον οδοντίατρο.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν σίγουρα η επαναστατική πρόοδος στην οδοντιατρική τεχνολογία, οι σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι, αλλά και η εμπειρογνωμοσύνη και οι γνώσεις που έφεραν οι Κύπριοι οδοντίατροι από το εξωτερικό.

Το υψηλό επίπεδο επίσης της υπερσύγχρονης Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη του κλάδου. Φυσικά, όπως σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Παράδειγμα, ειδικότητες που είναι αναγνωρισμένες σε διεθνές επίπεδο όπως η προσθετική οδοντιατρική δεν αναγνωρίζεται στην Κύπρο. Αυτό σίγουρα αδικεί και αποθαρρύνει πολλούς προσθοδοντικούς και νέους οδοντιάτρους που σχεδιάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον στην Κύπρο.

Ποια τα επόμενά σας πλάνα και σχεδιασμοί;
Το μέλλον είμαστε σίγουροι ότι επιφυλάσσει πολλά ακόμη για την HUMED. Θέτουμε υψηλούς στόχους, σχεδιάζουμε με άξονα το νέο, το καινοτόμο και το ποιοτικό.

Έχουμε αρκετές φρέσκες ιδέες, που ήδη υλοποιούνται και θεωρούμε ότι θα αλλάξουν πολύ τον τρόπο που ένας οδοντίατρος και ειδικά οι νέοι που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον οδοντιατρικό κόσμο επιλέγει, παραγγέλνει και παραλαμβάνει εργαλεία και άλλα οδοντιατρικά αναλώσιμα στην Κύπρο.

Ευελπιστούμε ότι με την κατάλληλη στήριξη των διαφόρων φορέων υγείας, αλλά και των οδοντίατρων εντός και εκτός Κύπρου, θα καταφέρουμε να τοποθετήσουμε τη χώρα μας ακόμη πιο ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη της οδοντιατρικής.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα