ΚΕΒΕ: Υπέρ της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας Ε/κ-Τ/κ εάν διεξάγεται επί ίσοις όροις

Συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κα. Maria Angela Holguin Cuellar, πραγματοποίησαν σήμερα, 14 Μαρτίου 2024, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Σταύρου και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής στο κτίριο του ΚΕΒΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον κανονισμό της πράσινης γραμμής, οι δυσκολίες αλλά και οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο κοινοτήτων, και πως αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

keveoligkin2

Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει το Επιμελητήριο, ως ο επίσημος σύμβουλος του κράτους για θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΚ και ΤΚ κοινότητας, νοουμένου πάντοτε ότι αυτή διεξάγεται επί ίσοις όροις.

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο κοινοτήτων ενισχύει το κλίμα συνεργασίας και συμβάλει θετικά στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, όπως προνοείται στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ, που είναι και ο κυρίαρχος στόχος όλων μας.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ διαβεβαίωσε την κα. Cuellar ότι το Επιμελητήριο παραμένει έτοιμο να ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλίων.

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων