Η Reddit στοχεύει σε αποτίμηση $6,4 δισ. στην IPO της

Η Reddit στοχεύει σε αποτίμηση έως και 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά δημόσια εγγραφή στην Wall Street, σε ένα από τα πιο αναμενόμενα χρηματιστηριακά ντεμπούτα των τελευταίων ετών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η εταιρεία, έχει θέσει ως στόχο την πώληση περίπου 22 εκατομμυρίων μετοχών, με εύρος τιμής μεταξύ 31 και 34 δολαρίων, για να συγκεντρώσει έως και 748 εκατομμύρια δολάρια.

Η IPO, ένα σημαντικό τεστ για τη διάθεση των επενδυτών απέναντι στις νέες εισαγωγές στην Wall Street, θα πραγματοποιηθεί δύο χρόνια αφότου η εταιρεία ξεκίνησε τις σχετικές προεργασίες, ενώ μέχρι στιγμής η υποδοχή φέτος των δημόσιων εγγραφών ήταν μικτή.

Σημειώνεται ότι η επιδιωκόμενη αποτίμηση υπολείπεται της αξίας 10 δισ. δολαρίων που είχε φτάσει η Reddit το 2021 μετά από άντληση κεφαλαίων.

Από το 2005, όταν και "ανέβηκε” στο διαδίκτυο, το Reddit αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά και αναγνωρίσιμα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μνημειώδης παραμένει άλλωστε η επιτυχημένη "επίθεση” χρηστών της πλατφόρμας σε hedge funds το 2021 για το σορτάρισμα των μετοχών της GameStop, που προκάλεσε χάος στη Wall Street.

Η Morgan Stanley, η Goldman Sachs, η J.P.Morgan και η Bank of America Securities είναι οι κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης. Η Reddit αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την ονομασία "RDDT".

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία