powered by

Σχέδιο δράσης για το «Πληρώνω Όσο Πετώ» στον Δήμο Λεμεσού-Βήμα προς την πράσινη μετάβαση

Σε ένα ακόμα σημαντικότατο βήμα στην πορεία της πράσινης μετάβασης προχώρησε ο Δήμος Λεμεσού, με την υπογραφή της συμφωνίας με την εταιρεία INNOVECO ΙΚΕ για την μελέτη εγκαθίδρυσης συστήματος διαλογής στην πηγή και χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και οργανικών / βιολογικών αποβλήτων και την εφαρμογή του συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ» (ΠΟΠ) με προπληρωμένη σακούλα.

Σε σημερινή δημόσια παρουσίαση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος και εκπρόσωπος της εταιρείας INNOVECO, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το σχέδιο δράσης του συστήματος ΠΟΠ. Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι Δήμαρχος Λεμεσού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Λειτουργοί του Δήμου, εκπρόσωποι κομμάτων, τοπικοί φορείς και δημότες.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού στο καλωσόρισμα του επεσήμανε την σημαντικότητα υλοποίησης του συστήματος ΠΟΠ το οποίο θα συμβάλει σημαντικά, ανάμεσα σε άλλα, στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και στη μείωση του ποσοστού των αποβλήτων που καταλήγουν για ενταφιασμό σε χώρους υγειονομικής ταφής. Δήλωσε επίσης ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης τον προσεχή Ιούνιο, ο Δήμος θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις ούτως ώστε να οργανωθεί και να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό στην εφαρμογή του συστήματος.

Δειτε Επισης

Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων