Ο Θ. Καζάκος πρώτος Εγκεκριμένος Λομπίστας στο Μητρώο Λομπιστών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι ο Γενικός Διευθυντής του, κ. Θωμάς Α. Καζάκος, είναι ο πρώτος Λομπίστας που εγγράφηκε στο Μητρώο Λομπιστών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Το Επιμελητήριο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Αρχής από τον Νοέμβριο 2023 για αίτηση εγγραφής στο σχετικό Μητρώο θέλοντας να υποστηρίξει την θέσπιση πλαισίου θεμελίωσης και εμπέδωσης διαφάνειας που αφορά σε διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων μέσω του lobbying.

Η ξεχωριστή αυτή αναγνώριση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της συνεχούς δέσμευσης του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου για υψηλά πρότυπα διαφάνειας, ηθικής και επαγγελματισμού στις υπηρεσίες που παρέχει εδώ και 35 χρόνια προς τις Εταιρείες-Μέλη του και την Κυπριακή Ναυτιλία.

Ταυτόχρονα εκφράζει τις ειλικρινές του ευχαριστίες προς την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για την έγκριση και την πρωτοβουλία θεσμοποιήσης βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του lobbying, ο οποίος θα ενισχύσει περαιτέρω την διαφάνεια και ακεραιότητα, αρχές τις οποίες πρεσβεύει το Επιμελητήριο από την ίδρυσή του.

Τέλος, το Επιμελητήριο ενθαρρύνει κι άλλους Επαγγελματικούς Συνδέσμους καθώς και περισσότερες μεμονωμένες συμβουλευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Lobbying να εγγραφούν, προκειμένου να εφαρμοστεί ευρέως ο πρόσφατα εγκεκριμένος νόμος για τους λομπίστες, προβάλλοντας έτσι μια θετική εικόνα για το Lobbying και την Κύπρο γενικότερα, όσον αφορά τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα.

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος