Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Νέα συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού με AMMITEC στον ναυτιλιακό κλάδο

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL – University of Limassol) ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την AMMITEC (Σύλλογος Στελεχών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ναυτιλιακών Εταιρειών), έναν διακεκριμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, o οποίος στοχεύει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, των σχετικών βέλτιστων πρακτικών κυβερνοασφάλειας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα και στην ενδυνάμωση και ενίσχυση του ρόλου του ΙΤ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, μέσω αυτής της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) και η AMMITEC στοχεύουν σε μια δυναμική σχέση ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και των επαγγελματιών του κλάδου. Η σύμπραξη αυτή, προστίθεται, φέρνει κοντά δύο κόσμους, παντρεύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα και θεωρία με την πρακτική εμπειρία και τεχνογνωσία της αγοράς.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος. Σημειώνεται ότι η AMMITEC, με την εξειδίκευση και την εμπειρία της, προσφέρει πολύτιμη γνώση για τις τρέχουσες ανάγκες και τάσεις της αγοράς, ενώ το UoL, με το ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ερευνητική του δυναμική, παρέχει θεωρητικό πλαίσιο και μεθοδολογία.

"Συνολικά, η συνεργασία UoL και AMMITEC αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον ναυτιλιακό κλάδο. Η ένωση δυνάμεων ακαδημαϊκής κοινότητας και επαγγελματιών του κλάδου φέρνει νέες ιδέες, καινοτόμες λύσεις και ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον της ναυτιλίας" αναφέρει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου
Ανδρέας Σπύρου: Η Κύπρος ιδανικός προορισμός για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις
Βραβείο «Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2023» για τον αν. καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Νίκο Μίτλεττον
TΕΠΑΚ: Σε έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Βιώσιμες κοινότητες: Σύνδεση με το μέλλον μέσω έξυπνων και πράσινων λύσεων
Επιβεβαίωση δυναμικής και ανάπτυξης... Σε σταθερά ανοδική πορεία το 2023 ο τομέας του στοιχήματος
Legal 500 EMEA 2024: «Top Tier Firm» σε τρεις τομείς πρακτικής η δικηγορική Pyrgou Vakis
Coca-Cola HBC Κύπρου: Για ακόμη μια χρονιά στηρίζει έμπρακτα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Διαχείριση δεδομένων υγείας μέσω Amazon Web Services
Θέλουν ΑΤΜ στην ύπαιθρο και σε απομακρυσμένες περιοχές οι ηλικιωμένοι