Ισχυρή υποστήριξη στην Βουλγαρία και μόνο θέμα χρόνου η ένταξή της στη ζώνη του ευρώ

Η Βουλγαρία έλαβε ισχυρή υποστήριξη για την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών Άσεν Βασίλεφ με τον Πρόεδρο του Eurogroup Πάσκαλ Ντόνοχιου, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Γάνδη του Βελγίου, ανακοίνωσε το κέντρο Τύπου του βουλγαρικού Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Βουλγαρίας (BNB) Ντιμιτάρ Ράντεφ.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην πρόοδο της Βουλγαρίας όσον αφορά την προετοιμασία της για την ένταξη στη ζώνη του ευρώ. Η Βουλγαρία έχει εκπληρώσει τρία από τα τέσσερα κριτήρια, ενώ απομένει μόνο το κριτήριο του πληθωρισμού.

Οι προβλέψεις της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η χώρα θα εκπληρώσει το κριτήριο το 2024, γεγονός που θα της επιτρέψει να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ το 2025, ανέφερε επίσης το Υπουργείο Οικονομικών.

Συνάντηση για το μέλλον της ευρωζώνης διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής Emil Radev (EPP).

Η Βουλγαρία εργάζεται σκληρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την εισαγωγή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών Mairead McGuinness.

Κατά τη συνάντηση, ο Πάσκαλ Ντόνοχιου δήλωσε ότι η Βουλγαρία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έχει τη στήριξη στην πορεία της προς την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι μόνο θέμα χρόνου.

Δειτε Επισης

JPMorgan Chase: Αυξημένα κέρδη, προειδοποιεί για επίμονο πληθωρισμό
Ανάπτυξη με το... σταγονόμετρο για την βρετανική οικονομία-Μόλις 0,1% τον Φεβρουάριο
Στο προσκήνιο και πάλι η πιθανότητα απόλυτης ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου
Γερμανία: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια €25 εκατ. σε όσους επέζησαν του Ολοκαυτώματος
Κίνα: Η ταχεία δυναμική ανάπτυξης στον τομέα του αυτοκινήτου διατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2024
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ζητεί εξηγήσεις από τα social media για αναρτήσεις
Αυξήθηκε στο 3,5% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απομακρύνοντας τη μείωση επιτοκίων
Νέο ρεκόρ για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Περιορισμοί στην εξαγωγή προϊόντων στο Ισραήλ από Τουρκία
Η Ισπανία καταργεί τη «χρυσή βίζα» προκειμένου να σταματήσει την κερδοσκοπία