Ηλεκτροκίνηση: Για αγορά καινούργιου οχήματος ιδιωτικής χρήσης μηδενικών εκπομπών CO2 οι περισσότερες αιτήσεις

Το αυξημένο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συμπολίτες μας για τα σχέδια επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού οχήματος που προκήρυξε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είναι έμπρακτη απόδειξη της εφικτής επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης της χώρας μας και ιδιαίτερα στην ηλεκτροκίνηση, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.  

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το πρωί, από το Σάββατο που άνοιξε η διαδικασία αιτήσεων, έχουν υποβληθεί συνολικά 2254 αιτήσεις. 

  • 1187 αιτήσεις αφορούν στην αγορά καινούριου οχήματος μηδενικών εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2)
  • 333 αιτήσεις για απόσυρση και αντικατάσταση με καινούριο όχημα χαμηλών εκπομπών  CO2
  • 60 αιτήσεις για αγορά καινούριου οχήματος μηδενικών εκπομπών CO2 πολύτεκνης οικογένειας. Αξίζει να αναφερθεί ότι εξαντλήθηκαν και οι 60 διαθέσιμες αιτήσεις πριν τη συμπλήρωση 48 ωρών
  • 34 αιτήσεις για αγορά καινούργιου οχήματος μηδενικών εκπομπών CO2 για δικαιούχο αναπηρικού οχήματος
  • 104 αιτήσεις για αγορά μεταχειρισμένου οχήματος ιδιωτικής χρήσης μηδενικών εκπομπών CO2, εξαντλώντας επίσης τις διαθέσιμες αιτήσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν και οι επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς έχουν εξαντληθεί και οι 4 χορηγίες για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας Ν2 (εμπορικό μικτού βάρους που υπερβαίνει τα 3.500 κιλά αλλά δεν υπερβαίνει τα 12.000 κιλά) και οι 2 για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας M2 (μικρό λεωφορείο το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από οκτώ θέσεις καθημένων).

Η διαδικασία καταχώρησης των αιτήσεων γίνεται διαδικτυακά για όλες τις κατηγορίες χορηγιών στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών από τις 17/02/2024 μέχρι τις 11/10/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως των χορηγιών κάθε κατηγορίας, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Δειτε Επισης

Φρέναραν οι εγγραφές σαλούν-Οι μάρκες που πρωταγωνιστούν στην αγορά αυτοκινήτων
Μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο της Ermes-Το ψήφισμα που ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση
Ξεκαθαρίζει για χρεώσεις ανακλήσεων σε γκρίζα οχήματα ο ΣΕΜΗΟ-«Διαστρεβλωμένη εικόνα, απόλυτα νόμιμες»
Η Holland & Barrett στην πλατφόρμα της Wolt-Η νέα συνεργασία με την εταιρεία προϊόντων υγείας και ευεξίας
Νέα στρατηγική συνεργασία Airway Solutions με Polar Air-«Βήμα ανάπτυξης της γκάμας προϊόντων μας»
«Stop» επιχειρηματιών της Μακαρίου στο άνοιγμα της λεωφόρου για όλα τα οχήματα-«Θα γίνει ανεξέλεγκτο πέρασμα»
Υψηλή η αναλογία οχημάτων ανά κάτοικο στην Κύπρο...Πολύ χαμηλά τα ηλεκτρικά
Ο Κωτσόβολος στην πλατφόρμα της Wolt-Η νέα συνεργασία με την εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών
Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές προϊόντων τον Απρίλιο-Πού παρατηρήθηκαν αυξήσεις και πού μειώσεις
My Mall Limassol: 16 χρόνια λειτουργίας και μια ξεχωριστή γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου