Powered by

ΕΤΑΠ Πάφου: Δράσεις για προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση φορέων/μελών της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Πάφου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε διάλογος και λήφθηκαν αποφάσεις με στόχο την προσέλκυση τουρισμού για γαμήλιες τελετές.

Στην σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας, του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Πάφου και της εταιρείας Αγροτουρισμού.

Μέσα από την προσπάθεια καλύτερου συντονισμού για προσέλκυση τουρισμού για γαμήλιες τελετές, εξετάστηκε ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών, τόσο για την προώθηση όσο για τον συντονισμό ενεργειών αλλά και την επίλυση προβλημάτων που χρονολογούνται, αναφέρεται.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, την εξέταση του ενδεχόμενου συμμετοχής σε εξειδικευμένες εκθέσεις γαμήλιου τουρισμού κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε άλλες ανερχόμενες αγορές και τη διεκπεραίωση σωρείας δράσεων δημοσίων σχέσεων, όπως φιλοξενία influencers/ bloggers, διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης σε διοργανωτές γαμήλιων τελετών από υφιστάμενες αγορές αλλά και ανερχόμενες όπως Πολωνία, Λίβανο, Γαλλία και άλλες.

Επίσης αποφάσισαν την αναβάθμιση της παρουσίασης του «Προορισμού Πάφος», των διάφορων χώρων τέλεσης γαμήλιων τελετών και την προώθηση του γαμήλιου τουρισμού με την χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα πειρατείας από διάφορους μεσάζοντες στον χώρο του γαμήλιου τουρισμού, όπως επίσης και το θέμα των υπέρογκων χρεώσεις χρήσης κάποιων αρχαιολογικών μνημείων, όπως αναφέρεται.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, η ομάδα να διευρυνθεί και να περιλάβει όλους τους ξενοδόχους και άλλους επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα που προωθούν ενεργά την εξειδικευμένη μορφή αυτή του τουρισμού.

Η συνάντηση κρίνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ως πολύ επιτυχημένη, αφού τέθηκαν πλέον οι βάσεις για μια νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στην επαρχία Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Mayday από IATA... Σε κίνδυνο ο στόχος απαλλαγής των αερομεταφορών από τον άνθρακα το 2050
Ενδιαφέρον εταιρειών για θαλάσσια σύνδεση με Ισραήλ και Λίβανο-Μεγαλώνει ο τομέας της κρουαζιέρας στην Κύπρο
Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Μεγάλη αεροπορική συμμαχία στις ΗΠΑ-Τι φέρνει η συμφωνία JetBlue και United Airlines
Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας βασικός εταίρος έργου για ενίσχυση τουριστικών ΜμΕ-Συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση στη Βενετία
Η Wizz Air ενισχύει το σχέδιο customer compass με νέο ορόσημο στον στόλο της
Άνοιξε τις πύλες του για τη νέα σεζόν το Serena Beach Restaurant (pics)
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας εγκαινιάζει την πρωτοβουλία«Meeting the Blue at Ayia Napa Marina for a good cause!»
Επανάσταση στην εμπειρία καφέ στην Κύπρο-Η ASBIS παρουσιάζει το αυτοματοποιημένο 24/7 Robo Café
Η Emirates ενισχύει την παρουσία της στο Roland-Garros 2025 για 13η συνεχόμενη χρονιά