Συμβιβασμοί ΕΚΚ με Διοικητικούς Συμβούλους CTC και Woolworth

Συμβιβασμούς με Διοικητικούς Συμβούλους του εκδότη Cyprus Trading Corporation Plc και με Διοικητικούς Συμβούλους του εκδότη Woolworth (Cyprus) Properties Plc ανακοίνωσε σε χωριστές αποφάσεις του το Συμβουλίο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Τα ποσά, τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί, ανέρχονται σε €53.000 και €49.000 αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη απόφαση αναφέρεται ότι "επιτεύχθηκε συμβιβασμός με Διοικητικούς Συμβούλους του εκδότη Cyprus Trading Corporation Plc (η «Εταιρεία») αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπέχουν προσωπική ευθύνη για τη μη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Εταιρείας για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 σύμφωνα με το άρθρο 9 του περί των Προϋποθέσεων Διαφάνειας (Κινητές Αξίες προς Διαπραγμάτευση σε Ρυθμιζόμενη Αγορά) Νόμου (ο «Νόμος») στο χρονικό πλαίσιο που καθορίζει ο Νόμος, ήτοι στην προκειμένη περίπτωση μέχρι τις 5 Μαΐου 2021, αλλά και μεταγενέστερα".

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία δημοσιοποίησε την Ετήσια Οικονομική της Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε για την προσωπική ευθύνη που ενδεχομένως να προκύπτει, αφορά την καταβολή ποσού από έκαστο Διοικητικό Σύμβουλο της Εταιρείας ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού οργάνου στον χρόνο που η Εταιρεία όφειλε να προβεί σε δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσής της για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ή/και μεταγενέστερα όπου υπήρχε συνέχιση της παράλειψης από μέρους της. Οι Διοικητικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας κατέβαλαν ήδη τα ποσά που ανέρχονται συνολικά στα 53.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που εισπράττονται από συμφωνίες συμβιβασμού λογίζονται ως έσοδα του Παγίου Ταμείου της Δημοκρατίας και δεν αποτελούν έσοδα της ίδιας της ΕΚΚ.

Εξάλλου, ανακοίνωσε επίσης ότι έχει επιτευχθεί συμβιβασμός με Διοικητικούς Συμβούλους του εκδότη Woolworth (Cyprus) Properties Plc (η «Εταιρεία») αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπέχουν προσωπική ευθύνη για τη μη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Εταιρείας για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 σύμφωνα με το άρθρο 9 του περί των Προϋποθέσεων Διαφάνειας (Κινητές Αξίες προς Διαπραγμάτευση σε Ρυθμιζόμενη Αγορά) Νόμου (ο «Νόμος») στο χρονικό πλαίσιο που καθορίζει ο Νόμος, ήτοι στην προκειμένη περίπτωση μέχρι τις 5 Μαΐου 2021, αλλά και μεταγενέστερα. Σημειώνεται ότι η Εταιρεία δημοσιοποίησε την Ετήσια Οικονομική της Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε για την προσωπική ευθύνη που ενδεχομένως να προκύπτει, αφορά την καταβολή ποσού από έκαστο Διοικητικό Σύμβουλο της Εταιρείας ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού οργάνου στον χρόνο που η Εταιρεία όφειλε να προβεί σε δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσής της για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ή/και μεταγενέστερα όπου υπήρχε συνέχιση της παράλειψης από μέρους της. Οι Διοικητικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας κατέβαλαν ήδη τα ποσά που ανέρχονται στα 49.000 ευρώ στο σύνολο.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που εισπράττονται από συμφωνίες συμβιβασμού λογίζονται ως έσοδα του Παγίου Ταμείου της Δημοκρατίας και δεν αποτελούν έσοδα της ίδιας της ΕΚΚ

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP