«The Mighty Kitchen»: Η κυπριακή εταιρεία που παράγει και εξάγει εναλλακτικά προϊόντα κρέατος

Για την ανάπτυξη και παραγωγή εναλλακτικών προϊόντων κρέατος κοτόπουλου, τα οποία προωθεί στην κυπριακή αλλά και διεθνή αγορά, διακρίθηκε η «The Mighty Kitchen» στα Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ 2023, αποσπώντας βραβείο στην κατηγορία Μεταποίηση.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν στις 11 Ιανουαρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, σε μια λαμπερή τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

KGB_1166 (1)

Διαβάστε ακόμα:

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, η Chief Commercial Officer της The Mighty Kitchen, Χριστιάνα Ποτσίδου, υπογραμμίζει ότι, τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται άμεσα στο ευρύ κοινό καθώς οι πελάτες είναι κυρίως άτομα που αναζητούν εναλλακτικές διατροφικές επιλογές γιατί τους ενδιαφέρει η παύση της βαναυσότητας στα ζώα, η μείωση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία τους καθώς και η μείωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά λόγω της χρήσης αυτών στις φάρμες ζώων και πουλερικών.

Παράλληλα, αναφέρεται στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, τα οποία είναι η επέκταση σε περαιτέρω χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Σε σχέση με το βραβείο καινοτομίας, η κ Ποτσίδου αναφέρει ότι το προϊόν το οποίο ξεχώρισε και διακρίθηκε είναι οι λωρίδες φυτικού ενναλακτικού κρέατος κοτόπουλου.

«Το προϊόν αυτό προσομοιάζει το κοτόπουλο οργανοληπτικά, σε υφή και γεύση, αλλά και σε μακροδιατροφικό επίπεδο», πρόσθεσε. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι, το βραβείο αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσει η εταιρεία τις προσπάθειές της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλα τα πλάσματα του πλανήτη μας.

Μιλήστε μας για τη «The Mighty Kitchen» και τις δραστηριότητές της...

Η The Mighty Kitchen είναι μία καινοτόμος κυπριακή νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων. Ιδρύθηκε το 2019 στην Λάρνακα και δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και παραγωγής εναλλακτικών προϊόντων κρέατος κοτόπουλου με βάση φυτικά υλικά (φυτικά υποκατάστατα κρέατος) τα οποία προωθεί στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά.

Η μεσογειακή γκάμα των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει φιλετάκια, γύρο και κεφτεδάκια φυτικού υποκατάστατου του κοτόπουλου, καθώς και παναρισμένα tenders.

Σήμερα, η ομάδα της The Mighty Kitchen είναι ένα τέλειο μείγμα επιστημόνων τροφίμων, χημικών μηχανικών, μηχανικών βιοϊατρικής, ομάδας μάρκετινγκ και επιτυχημένων επιχειρηματιών με καθορισμένα καθήκοντα και θέσεις.

Ολόκληρη η ομάδα εργάζεται εντατικά για να εξελίξει την κουλτούρα του φαγητού παντρεύοντας παραδοσιακές γεύσεις με νέες διατροφικές επιλογές, οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον, στην υγεία των ανθρώπων και την ευημερία των ζώων παγκοσμίως.

Σε ποιο κοινό απευθύνεται η εταιρεία σας και ποιο το προφίλ των πελατών σας;

Σε μία περίοδο που το καταναλωτικό κοινό παγκοσμίως, έγινε ιδιαίτερα απαιτητικό αναπτύσσοντας ικανότητες και δεξιότητες ανάλυσης όλων των προϊόντων που του προσφέρονται ως επιλογή (συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού), διαπιστώσαμε την ανάγκη ύπαρξης τροφών οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον, στην υγεία των ανθρώπων και την ευημερία των ζώων παγκοσμίως.

Τα προϊόντα που παράγει λοιπόν η The Mighty Kitchen απευθύνονται άμεσα στο ευρύ κοινό καθώς οι πελάτες είναι κυρίως άτομα που αναζητούν εναλλακτικές διατροφικές επιλογές γιατί τους ενδιαφέρει η παύση της βαναυσότητας στα ζώα, η μείωση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία τους καθώς και η μείωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά λόγω της χρήσης αυτών στις φάρμες ζώων και πουλερικών.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η εταιρεία σας και γενικότερα ο τομέας σας και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Αντιμετωπίζουμε θα έλεγα τις ίδιες προκλήσεις όπως κάθε εταιρεία παραγωγής τροφίμων, όπως για παράδειγμα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και αύξηση της τιμής των πρώτων υλών.

Προσπαθούμε μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.

Ποια ήταν η καινοτομία για την οποία ξεχωρίσατε και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την βράβευσή σας στα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας 2023;

Στην επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων παρουσιάστηκαν όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Το προϊόν όμως που ξεχωρίζει και που είναι επίσης η πρώτη μας καινοτομία είναι οι λωρίδες φυτικού ενναλακτικού κρέατος κοτόπουλου.

Το προϊόν αυτό προσομοιάζει το κοτόπουλο οργανοληπτικά, σε υφή και γεύση, αλλά και σε μακροδιατροφικό επίπεδο.

Είναι εξαιρετικά ευέλικτο συστατικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλες τις συνταγές με βασικό υλικό το κοτόπουλο και να το αντικαταστήσει και σε οποιοδήποτε στυλ και τύπο κουζίνας καθώς και σε οποιοδήποτε είδος γεύματος.

Τι σημαίνει για εσάς η συγκεκριμένη βράβευση;

Στην Mighty Kitchen δημιουργούμε προϊόντα με δύναμη να αλλάξουν τις καταναλωτικές συνήθειες και για εμάς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε όλα τα αρνητικά που επιφέρει η υπερκατανάλωση κρέατος.

KGB_0662

Επομένως, αυτό το βραβείο είναι για εμάς ένα ακόμα κίνητρο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλα τα πλάσματα του πλανήτη μας.

Όπως είπαμε και κατά την απονομή για εμάς στην The Mighty Kitchen αυτό το βραβείο είναι επίσης η απόδειξη της δέσμευσης μας για καινοτομία και αριστεία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα; Σκοπεύετε να επεκταθείτε;

Τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνουν την επέκταση μας σε ακόμη περισσότερες αγορές της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής καθώς και συνεργασίες με άλλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων για ανάπτυξη συνεργειών και προϊόντων.

  • The Mighty Kitchen

Η The Mighty Kitchen απέσπασε Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στον Μεταποιητικό Τομέα για την ανάπτυξη και παραγωγή ειδών που υποκαθιστούν την κατανάλωση κοτόπουλου, με βάση φυτικά υλικά.

Προϊόντα όπως τα φιλετάκια, ο ελληνικός και ο αραβικός της γύρος από φυτικό υποκατάστατου κοτόπουλου, ικανοποιούν πλήρως τα άτομα που αναζητούν εναλλακτικές και βιώσιμες διατροφικές επιλογές. Επιλογές που έχουν θετική επίδρασή στο περιβάλλον, δεν περιέχουν αντιβιοτικά, συμβάλουν στην ευημερία των ζώων και στη βελτίωση της υγείας των ίδιων των καταναλωτών.

Η ανάπτυξη των προϊόντων γίνεται από την επιστημονική ομάδα της εταιρείας στην Κύπρο. Έχοντας ήδη κατακτήσει την τοπική αγορά, τα προϊόντα της εταιρείας κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιωθούν και στην Ελλάδα όπου τα είδη της βρίσκονται στα ράφια υπεραγορών γνωστής αλυσίδας. Επιτυχία καταγράφει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρετανικά εστιατόρια έδειξαν εμπιστοσύνη στα προϊόντα της εταιρείας και πλέον τα σερβίρουν στους πελάτες τους. Επίσης έχει συνεργαστεί με αλυσίδα διαδικτυακών υπεραγορών του Dubai η οποία διαθέτει στον κατάλογό της τα βραβευμένα σήμερα προϊόντα από την Τhe Mighty Kitchen.

Δειτε Επισης

Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο τα πολυτελή σκάφη της Lilybaeum Yacht
Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000