LVLUP Accelerator: Ώθηση στην προσέλκυση και ανάπτυξη επιχειρήσεων gaming στην Κύπρο

Η Google for Startups, η NVO Lab και η GDCy εγκαινιάζουν το LVLUP Accelerator για εταιρείες Gaming στην Κύπρο.

Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι το πρόγραμμα LVLUP Accelerator έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει νέα κυπριακά gaming στούντιο και startups, προωθώντας την ανάπτυξή τους και προσελκύοντας παράλληλα επιχειρήσεις gaming στην Κύπρο.

Θα παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες πολύτιμη αρωγή, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της επιχειρηματικής ανάπτυξης, της πρόσβασης σε ένα δίκτυο διεθνών εμπειρογνωμόνων και συμβούλων στον τομέα του gaming, καθώς και βοήθεια για fundraising.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι το The Games Fund, το GEM Capital και το Green Grey θα λειτουργήσουν ως εταίροι, αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία τους στον τομέα του gaming για να υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, το Κέντρο Αριστείας CYENS θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο, επιβλέποντας το τμήμα AR/VR/XR του εκπαιδευτικού προγράμματος.

lvlup2

Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι ομάδες που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε συνεδρίες και εργαστήρια εμπειρογνωμόνων, και θα συνεργαστούν με συμβούλους από διακεκριμένες εταιρείες του gaming, publishers και επενδυτικά προγράμματα.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος θα διεξαχθεί διαδικτυακά, ενώ έχουν προγραμματιστεί και εκδηλώσεις δια ζώσης στην Κύπρο.

Οι εταίροι του accelerator είναι: The Games Fund, GEM Capital, Green Grey, Κέντρο Αριστείας CYENS, Tech Island και Borscht.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, 2024. Το πρόγραμμα accelerator θα διαρκέσει από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Στις 31/5 θα πραγματοποιηθεί το LVLUP Accelerator Demo Day,  στο GDCy fest.

Ο Vladislav Zdorenko, Διευθύνων Εταίρος της NVO Capital, και Ιδρυτής του NVO lab είπε ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει περισσότερα από 80 προγράμματα accelerator για startups στην Ανατολική Ευρώπη.

"Ως στρατηγική κίνηση, επεκτείνουμε τις γνώσεις και την υποστήριξή μας σε εταιρείες gaming στην Κύπρο που έχουν προοπτική. Η επενδυτική εστίαση της NVO Capital στην ψυχαγωγία μας προσφέρει την ευκαιρία να βρούμε εταιρείες για επενδύσεις και συνεργασίες", ανέφερε.

Εξάλλου ο Tim Fadeev, Ιδρυτής του GDCy - GameDev Cyprus ανέφερε ότι η εισαγωγή του LVLUP Accelerator αποτελεί μια νέα οδό για να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη και την πρόοδο της βιομηχανίας του gaming.

Ο Mariusz Gąsiewski, CEE Mobile Gaming and Apps Lead στην Google αναφέρει ότι το gaming αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πρωτοβουλιών της Google και είναι πρόθυμοι να  υποστηρίξουν την ανάπτυξη φιλόδοξων εταιρειών του gaming μέσω ευκαιριών συνεργασίας και ανάπτυξης.

Ο Ilya Eremeev, Συνιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος του The Games Fund ανέφερε ότι η Κύπρος είναι ένας ανερχόμενος κόμβος ανάπτυξης για το gaming και μια περιοχή-κλειδί για το The Games Fund.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας