Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η παρότρυνση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στους ραδιοφωνικούς οργανισμούς

Στον καθοριστικό ρόλο που το ραδιόφωνο, ως μέσο μαζικής επικοινωνίας, επιτελεί προωθώντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του κοινού, αναφέρεται η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, σημειώνοντας επίσης τις δράσεις της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στις 13 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου παροτρύνει τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία «να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό το αξιόλογο έργο τους».

Στόχος, σημειώνει, «είναι η προαγωγή πανανθρώπινων αξιών και θεμελιωδών αρχών της δημοσιογραφίας όπως η ελευθερία του λόγου, ο σεβασμός των ευαισθησιών και των ιδιαιτεροτήτων όλων των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, η έγκυρη, έγκαιρη και πολυφωνική πληροφόρηση, η προσφορά υψηλής ποιότητας ψυχαγωγίας και προγραμμάτων». 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η 13η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε μετά από απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ το 2011 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι η αναβάθμιση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών, η προώθηση της πρόσβασης στην πληροφόρηση και η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Σημειώνεται ότι με την ευκαιρία των 100 και πλέον χρόνων του ραδιοφώνου το θέμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου είναι «Ένας αιώνας ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης». Το θέμα αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη του κοινού προς το ραδιόφωνο αλλά και τις αυξημένες προκλήσεις εξαιτίας της λειτουργίας των ψηφιακών πλατφορμών.  

Για τη φετινή Ημέρα Ραδιοφώνου η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει δημιουργήσει διαδικτυακό χάρτη, www.unesco.org/en/days/world-radio/map, επιτρέποντας σε ραδιοφωνικούς οργανισμούς ή και άλλους σχετικούς φορείς διασυνοριακές συνδέσεις, προάγοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ τους. Για να είναι εφικτή η σύνδεση χρειάζεται εγγραφή και δήλωση επιθυμίας συμμετοχής σε διασυνοριακή συνεργασία, στον σύνδεσμο www.unesco.org/en/days/world-radio/2024/register.

Περαιτέρω, η ΟΥΝΕΣΚΟ προτείνει 13 δράσεις, ανάμεσα στις οποίες προηχογραφημένες και ζωντανές εκπομπές λόγου, επισκέψεις σε ραδιοφωνικούς οργανισμούς, podcasts, που μπορούν να οργανωθούν για προαγωγή και ενίσχυση της ραδιοφωνικής παραγωγής και συνεργασίας. Όλες οι δράσεις που η ΟΥΝΕΣΚΟ προτείνει είναι προσβάσιμες στην ιστοσελίδα της.

«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που το ραδιόφωνο, ως μέσο μαζικής επικοινωνίας, επιτελεί προωθώντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του κοινού», σημειώνεται.

Δειτε Επισης

Αυτή η νέα ηγεσία του ιατρικού κόσμου-Συνεχίζει στην προεδρία του ΠΙΣ ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου
Στο Ολυμπιακό Μέγαρο το εναρκτήριο λάκτισμα για την Toyota Kύπρου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής-Πρόεδρος η Ιωάννα Δημητρίου
Κοτ-Κοτ: Πρωτοποριακή λύση κυκλικής οικονομίας για επίλυση της κρίσης διαχείρισης απορριμμάτων
ΟΠΑΠ Κύπρου: Αρχίζει και το 2024 με βήματα στην υγεία υιοθετώντας ξανά δύο δωμάτια της Αροδαφνούσας
Νέα συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού με AMMITEC στον ναυτιλιακό κλάδο
Εξετάζοντας τη σημασία του βιώσιμου μάρκετινγκ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Women Leaders’s Forum: Πώς να αγνοήσετε τα εμπόδια
Κενές θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακά από την Eni Cyprus Limited