Η παρότρυνση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στους ραδιοφωνικούς οργανισμούς

Στον καθοριστικό ρόλο που το ραδιόφωνο, ως μέσο μαζικής επικοινωνίας, επιτελεί προωθώντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του κοινού, αναφέρεται η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, σημειώνοντας επίσης τις δράσεις της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στις 13 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου παροτρύνει τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία «να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό το αξιόλογο έργο τους».

Στόχος, σημειώνει, «είναι η προαγωγή πανανθρώπινων αξιών και θεμελιωδών αρχών της δημοσιογραφίας όπως η ελευθερία του λόγου, ο σεβασμός των ευαισθησιών και των ιδιαιτεροτήτων όλων των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, η έγκυρη, έγκαιρη και πολυφωνική πληροφόρηση, η προσφορά υψηλής ποιότητας ψυχαγωγίας και προγραμμάτων». 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η 13η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε μετά από απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ το 2011 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι η αναβάθμιση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών, η προώθηση της πρόσβασης στην πληροφόρηση και η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Σημειώνεται ότι με την ευκαιρία των 100 και πλέον χρόνων του ραδιοφώνου το θέμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας ραδιοφώνου είναι «Ένας αιώνας ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης». Το θέμα αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη του κοινού προς το ραδιόφωνο αλλά και τις αυξημένες προκλήσεις εξαιτίας της λειτουργίας των ψηφιακών πλατφορμών.  

Για τη φετινή Ημέρα Ραδιοφώνου η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει δημιουργήσει διαδικτυακό χάρτη, www.unesco.org/en/days/world-radio/map, επιτρέποντας σε ραδιοφωνικούς οργανισμούς ή και άλλους σχετικούς φορείς διασυνοριακές συνδέσεις, προάγοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ τους. Για να είναι εφικτή η σύνδεση χρειάζεται εγγραφή και δήλωση επιθυμίας συμμετοχής σε διασυνοριακή συνεργασία, στον σύνδεσμο www.unesco.org/en/days/world-radio/2024/register.

Περαιτέρω, η ΟΥΝΕΣΚΟ προτείνει 13 δράσεις, ανάμεσα στις οποίες προηχογραφημένες και ζωντανές εκπομπές λόγου, επισκέψεις σε ραδιοφωνικούς οργανισμούς, podcasts, που μπορούν να οργανωθούν για προαγωγή και ενίσχυση της ραδιοφωνικής παραγωγής και συνεργασίας. Όλες οι δράσεις που η ΟΥΝΕΣΚΟ προτείνει είναι προσβάσιμες στην ιστοσελίδα της.

«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που το ραδιόφωνο, ως μέσο μαζικής επικοινωνίας, επιτελεί προωθώντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του κοινού», σημειώνεται.

Δειτε Επισης

Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland