Powered by

Aνακατανομή και μεταφορά πιστώσεων με τροποποίηση του προϋπολογισμού 2024-Γιατί κρίθηκε σκόπιμη

Η Ολομέλεια ενέκρινε με 37 ψήφους υπέρ σε σύνολο 43 παρόντων Βουλευτών νόμο για τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2024 με την ανακατανομή και τη μεταφορά πιστώσεων ύψους €109.548.448, οι οποίες εξασφαλίστηκαν από εξοικονομήσεις, για σκοπούς κάλυψης αναγκών, οι οποίες προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έτους και για τις οποίες η αρχική πρόβλεψη δεν είναι επαρκής.

Η ανακατανομή και μεταφορά πιστώσεων, με την οποία σημειώνεται ότι δεν μεταβάλλεται το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού, κρίθηκε σκόπιμη για την κάλυψη αναγκών για τις οποίες απαιτούνται αυξημένα κονδύλια.

Αυτές συγκεκριμένα αφορούν καταβολή της κρατικής συνεισφοράς στο Ταμείο Πληρωμών του ΚΟΑΠ (Δράσεις Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης) ύψους €9.950.000, κάλυψη της δαπάνης που προκύπτει λόγω καταβολής ενισχύσεων μέσω του Εθνικού Πλαισίου για ζημιές που προκλήθηκαν από αντίξοες καιρικές συνθήκες σε καλλιέργειες σιτηρών και αμπέλια ύψους €10.500.000, κάλυψη της δαπάνης λόγω αυξημένης ανάγκης που προκύπτει για την αγορά πόσιμου αφαλατωμένου και ανακυκλωμένου νερού ύψους €8.550.000 και κάλυψη της γενικής κυβερνητικής συνεισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι το τέλος του 2024 λόγω της αύξησης της απασχόλησης ύψους €11.247.000.

Επίσης οι πιστώσεις αφορούν κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν κατόπιν αναθεωρημένου υπολογισμού των επιδομάτων των δικαιούχων της Κοινωνικής Σύνταξης και του Συμπληρώματος Κατώτατης Σύνταξης Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύψους €11.857.740, κάλυψη του πρόσθετου κόστους που προκύπτει από την εφαρμογή του μέτρου για κλιμακωτή επιδότηση της τιμής χρέωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ύψους €3.000.000, κάλυψη της δαπάνης για την αγορά και εγκατάσταση πρόσθετων κλιματιστικών σε σχολικές μονάδες παγκύπρια ύψους €5.000.000.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και πιστώσεις ύψους €33.000.000 οι οποίες προβλέπονται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών που ενδεχομένως να προκύψουν μέχρι το τέλος του έτους, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει πρόσθετο νομοσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το έτος 2024.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο