Powered by

Πέφτουν οι υπογραφές για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους για την υπογραφή συμφωνίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μέχρι το τέλος του 2027, θα έχει την Πέμπτη (5/12), στις 12.30, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Την Τετάρτη (4/12), ο Υπουργός Εργασίας, μετά την αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης του από όλες τις πλευρές, είχε δηλώσει ότι «επιβεβαιώνεται η σταθερότητα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μέσα από την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στους εργοδοτικούς συνδέσμους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου επικυρώθηκε από όλα τα μέρη η καταρχήν συμφωνία για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης».

Στις 3 Δεκεμβρίου, ο ΠΑΣΥΞΕ σε έκτακτη Γενική του Συνέλευση, έθεσε ενώπιον των μελών του την αναθεωρημένη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας και κατόπιν ψηφοφορίας αυτή εγκρίθηκε.

Η ανανέωση της σύμβασης θα έχει ισχύ για τέσσερα έτη από την αρχή του 2024 μέχρι το τέλος του 2027.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού
Ισχυρό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τετράμηνο-Άγγιξε τα €646,8 εκατ.
Γ. Παπαναστασίου: Άγνωστο αν θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος με ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού
Μεγάλη αεροπορική συμμαχία στις ΗΠΑ-Τι φέρνει η συμφωνία JetBlue και United Airlines
Pandora: Το brand κοσμημάτων έρχεται στη Λευκωσία και ανοίγει κατάστημα στο Nicosia Mall
Μετέωροι οι εισαγωγείς για τα ηλεκτρικά…Το μομέντουμ που χάνεται και τα 400+400 αυτοκίνητα στο περίμενε