Powered by

Επισφραγίζεται το deal Κυβέρνησης και Hermes για τα αεροδρόμια-Υπογράφεται η συμφωνία

Υπογράφεται τη Δευτέρα (23/12), η σύμβαση μεταξύ της Κυβέρνησης και της Hermes airports για παράταση της διαχείρισης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου μέχρι και το 2033.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, η συμφωνία στην οποία οδηγήθηκαν Κυβέρνηση και ανάδοχος εταιρεία, προβλέπει παράταση κατά ενάμιση έτος στην ισχύ της σύμβασης που λήγει το 2031.

Όπως ανέφερε, στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Κυβέρνηση και ανάδοχος εταιρεία, μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, προβλέπεται πως η Hermes θα προχωρήσει άμεσα με την υλοποίηση της δεύτερης φάσης των έργων επέκτασης των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ αναδόχου εταιρείας και Κυβέρνησης, η οποία θα υπογραφεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, πέρα από την παράταση του συμβολαίου κατά ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη της σύμβασης το 2031, προβλέπονται επίσης αποζημιώσεις ύψους 30 εκ. από το κράτος προς την εταιρεία, αντί των 430 εκ., καθώς και αποποίηση όλων των άλλων απαιτήσεων της εταιρείας και απόσυρσή της από τις πάγιες απαιτήσεις για αποζημιώσεις από τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Σε ό,τι αφορά τον ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι στη Λάρνακα η παράδοση των έργων έχει οριστεί εντός 30 μηνών από την έναρξη των εργασιών, η οποία αναμένεται να είναι εντός του πρώτου τριμήνου του 2025, και η παράδοση των έργων στην Πάφο έχει οριστεί εντός 27 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Τα έργα αφορούν επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων των τερματικών σταθμών των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, καθώς και εργασίες για διαδρόμους που θα εξυπηρετούν την κίνηση των αεροσκαφών.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συμπλήρωσε, θα δημιουργηθεί και ένα νέο κτίριο, που θα εξυπηρετεί και τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Δειτε Επισης

Amber and Joe: Επεκτάθηκε με νέο κατάστημα στο κέντρο της Λευκωσίας (photos)
Στο 3,4% ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2024-Οι τομείς που ώθησαν το ΑΕΠ
Στα €1,4 δις το δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2024, στο 65% του ΑΕΠ υποχώρησε το δημόσιο χρέος
Cyprus Airways: Το νέο Airbus A220... Εγκαινιάζει μια νέα εποχή πτήσεων με το πιο πράσινο και έξυπνο αεροσκάφος
Εκτός Γενικού Δείκτη και Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς ΧΑΚ η μετοχή της Salamis Tours
Σε εξέλιξη η πρώτη αξιολόγηση για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Παρακολουθεί στενά την πρόοδο η Κομισιόν
Τρικούβερτος καβγάς Κουμή-Καρούσου στα social media…Η κόντρα και η αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους
Οινική παράδοση και γαστρονομία ωθούν τον αγροτουρισμό στην επαρχία Λεμεσού
Γ. Μισιρλής: Η αποδεδειγμένη συνεισφορά του τομέα των ακινήτων στην οικονομία και η άδικη στοχοποίηση
Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων