Μάκης Κεραυνός: Μείωση επιτοκίων 1% θα ανακοινώσουν οι τράπεζες-«Σημαντικό βήμα»

Έως το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένονται από τις τράπεζες ανακοινώσεις για μειώσεις επιτοκίων και χρεώσεων, που θα αφορούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σημειώνοντας ότι, κατά τη χθεσινή (18/12) συνάντηση με τους επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας στο Προεδρικό εκτιμήθηκε ότι η μείωση των επιτοκίων θα είναι 1%.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Προκλήσεις» ο κ. Κεραυνός υπογράμμισε πως οι ανακοινώσεις των τραπεζών θα αφορούν μειώσεις επιτοκίων και μειώσεις χρεώσεων και θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και της κοινωνίας, όπως είναι οι συνταξιούχοι και τα νεαρά ζευγάρια.

Θα ληφθούν, επίσης, υπόψιν τα παράπονα κατοίκων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών για το κλείσιμο υποκαταστημάτων και αναμένεται να τοποθετηθούν στις κοινότητες αυτές αυτόματες ταμειακές μηχανές, που θα εξυπηρετούν, χωρίς χρέωση, πελάτες όλων των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τις επικείμενες ανακοινώσεις των τραπεζών «σημαντικό βήμα, που αναμενόταν από την κοινωνία και την κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις, για μείωση ή τερματισμό χρεώσεων που έκανε στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση με τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, γιατί πολλά από αυτά που έχουν εξαγγελθεί, ήδη ισχύουν στις κυπριακές τράπεζες.

Σημείωσε, επίσης, ότι η μεταφορά χρημάτων, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, επιβάλλεται να γίνεται αμέσως και χωρίς χρεώσεις, με ευρωπαϊκή οδηγία, που αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Κύπρο έως το τέλος Απριλίου.

Δειτε Επισης

Πώς η «αλλαγή φρουράς» της ΕΚΤ μπορεί να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική
HSBC: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη του 2024-Επαναγορά μετοχών $2 δις
Οι επιδόσεις της Τράπεζας Κύπρου το 2024…Επιβεβαίωση ισχυρής θέσης με οφέλη για πελάτες και μετόχους
Πόσες και ποιας αξίας οι ακάλυπτες επιταγές που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο-Μείωση συγκριτικά με πέρσι
Τι σκέφτονται στην Τράπεζα Κύπρου για πιθανές εξαγορές και η ορθή απόφαση για επάνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Μείωσε κατά 1.300 άτομα το προσωπικό της, δεν σχεδιάζει οποιοδήποτε μεγάλο νέο σχέδιο εξόδου η Τράπεζα Κύπρου
Τι θέλει να γνωρίζει για πιθανή χρηματοδότηση ή όχι του Great Sea Interconnector η Τράπεζα Κύπρου-Το μήνυμα Πανίκου Νικολάου
Στα €0,48 ανά μετοχή το μέρισμα της Τράπεζας Κύπρου για το 2024-Σχεδόν διπλάσιο από το 2023
Τρ. Κύπρου: Κέρδη €508 εκατ. και προτεινόμενο ποσοστό διανομής 50% το 2024-Θα εξεταστεί η εισαγωγή ενδιάμεσων μερισμάτων
Δεύτερες σκέψεις στην ΕΚΤ για τα επιτόκια-Πιθανή η ραγδαία μείωση τους