powered by

Στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. στην ανακύκλωση συσκευασιών η Κύπρος-Πέρασε και τον στόχο του 2025

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, ανακοινώνουμε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της Eurostat για το 2022, η χώρα μας κατατάσσεται στις πρώτες επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακύκλωση συσκευασιών (PMD, Χαρτί, Γυαλί), με ποσοστό 70%, ενώ ο στόχος που έχει τεθεί από την ΕΕ για το 2025 είναι στο 65%.

Η Κύπρος μας ακολουθώντας το μοντέλο συλλογής που εφαρμόζεται στο Βέλγιο το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ανακύκλωσης συσκευασιών στην ΕΕ, με ποσοστό 80%, σημειώνει σημαντικά βήματα προόδου στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων. Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργεί προοπτικές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την οικονομία της χώρας και το περιβάλλον.

Βέβαια, τα θετικά αποτελέσματα είναι η απόδειξη της συστηματικής δουλειάς και συνεργασίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, τις τοπικές αρχές, τις επιχειρήσεις και τους ανακυκλωτές. Ωστόσο, καθοριστική συμβολή στη διαδικασία διαδραματίζουν οι πολίτες οι οποίοι είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών στη χώρα μας.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα, ενώ είναι άκρως ενθαρρυντικά, αυξάνουν παράλληλα την ευθύνη μας να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα να εργαζόμαστε για ένα βιώσιμο μέλλον και μία κοινωνία που θα νιώθει περήφανη για την ανακύκλωση στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμβάλλουν καθημερινά σε αυτή την κοινή προσπάθεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Green Dot.

Green Dot Logo

recycle

Δειτε Επισης

Invest Cyprus: Σημαντική επένδυση η ίδρυση ευρωπαϊκής θυγατρικής στην Κύπρο από την Drone Destination
Μια διαφορετική συζήτηση μεταξύ των CEO’s ΜΜΕ και Media Directors διαφημιστικών γραφείων της Κύπρου
Πολιτεία-Women Act: «Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αν είμαστε δικτυωμένες»
Η Fortsafe εγκαινιάζει την πρώτη της ασφαλή θυρίδα στην Πάφο...Νέα εποχή στην ιδιωτική αποθήκευση αντικειμένων αξίας
Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά-Το αύριο μέσα από τη ματιά της Baker Tilly Ελλάδος
Π. Θρασυβούλου: H νέα εποχή με τεχνητή νοημοσύνη και πώς η EY μετασχηματίζει τις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ευγ. Ευγενίου: Πέρασε το μήνυμα στις ινδικές επιχειρήσεις-Βάση για δραστηριοποίηση στην ευρωπαϊκή αγορά η Κύπρος
Μελέτη για την βιοποικιλότητα στα λατομεία της Κύπρου-Το πρώτο εθνικής κλίμακας ανάλογο εγχείρημα στην Ευρώπη
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συνυπογράφει τη συμφωνία σύμπραξης της EMERGE
Χρυσήλιος Πελεκάνος: Τι έρχεται να κάνει η Drone Destination στην Κύπρο και ο στόχος για απευθείας πτήσεις με Ινδία