Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη

Μπορεί να φημίζεται για τη fusion κουζίνα του, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει λάτρης της κυπριακής κουζίνας.

Ο Ιάπωνας διάσημος σεφ και εστιάτορας Nobuyuki -ή όπως συνήθως τον λένε Nobu- Matsuhisa εξέφρασε την εκτίμησή του προς την κυπριακή κουζίνα, παρόλο που παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων του στο νησί αυτή την περίοδο.

Μιλώντας στο CBN, ο δημοφιλής σεφ, ο οποίος διαθέτει εστιατόρια με το όνομά του σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, με το Matsuhisa Limassol, το γνωστό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου AMARA, ρωτήθηκε για την γνώμη του όσον αφορά την κυπριακή κουζίνα.

«Μου αρέσει, είναι απλή, φρέσκια, υγιεινή, όπως η ελληνική κουζίνα. Μου αρέσει πολύ», είπε σχετικά.

Αν και δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για περαιτέρω συνεργασίες στην Κύπρο, ο Nobu Matsuhisa αποκάλυψε άλλα συναρπαστικά μελλοντικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου χώρου στη Μαγιόρκα.

Το Matsuhisa Limassol λειτουργεί στο ξενοδοχείο AMARA εδώ και πέντε χρόνια. Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο;

Πολύ άνετα, έχουμε καλή σχέση με τον Δήμο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου (σ.σ. Δήμος Σ. Δημοσθένους, Διευθύνων Σύμβουλος της Stademos Hotels). Είναι ένα οικογενειακό ξενοδοχείο και θεωρούμε και το εστιατόριο οικογενειακό. Μου αρέσει η ζεστή φιλοξενία του AMARA που φέρνει στους επισκέπτες.

Nobu one

Αυτήν τη στιγμή έχετε σχέδια να ανοίξετε άλλα εστιατόρια ή να κάνετε νέες συνεργασίες στην Κύπρο;

Όχι προς το παρόν.

Έχετε 14 εστιατόρια Matsuhisa και πάνω από 50 εστιατόρια Nobu σε όλο τον κόσμο. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κύρια συστατικά της «συνταγής» της επιτυχίας;

Κάνουμε πάντα ένα βήμα τη φορά, έχουμε καλή ομάδα, δεν βιαζόμαστε ποτέ και προσπαθούμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που κατανοούν την ιδέα μας. Κάθε εστιατόριο εξαρτάται από τους ανθρώπους που είναι εκεί για να εκπροσωπήσουν.

Nobu three

Ποιοι είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους παραμένετε στην κορυφή όλων των επιχειρήσεων σας για να διασφαλίσετε τη διατήρηση των υψηλών προτύπων σας;

Η ποιότητα οφείλεται στη φιλοσοφία, έχουμε μια ομάδα που γνωρίζει το concept, προσπαθούμε καθημερινά το καλύτερο δυνατό και δεν τα παρατάμε ποτέ. Προσπαθούμε να μαγειρεύουμε με πάθος και δεν θέλουμε να βιαζόμαστε τρέχοντας πολλά εστιατόρια ταυτόχρονα, φροντίζοντας να εκπροσωπούνται όλα επαρκώς.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, είχατε την ευκαιρία να δείτε μεγάλο μέρος του νησιού κατά τις επισκέψεις σας; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την Κύπρο;

Όχι πολύ γιατί δουλεύω, αλλά ο Δήμος Δημοσθένους μας ξενάγησε σε κάποια χωριά, γευματίσαμε, ενώ έχουμε πάει κάνα δυο φορές στο κέντρο της Λεμεσού.

Nobu five

Η εκτίμηση στην κυπριακή κουζίνα και η επέκταση

Ποια είναι η άποψή σας για την κυπριακή κουζίνα;

Μου αρέσει, είναι απλή, φρέσκια, υγιεινή, όπως δηλαδή η ελληνική κουζίνα. Μου αρέσει πολύ.

Από την εμπειρία σας με το Matsuhisa Limassol μέχρι τώρα, πώς θα περιγράφατε τον τυπικό πελάτη σας στην Κύπρο;

Νομίζω ότι είναι οι ίδιοι πελάτες που βλέπουμε σε όλα τα εστιατόρια Matsuhisa. Οι άνθρωποι είναι ωραίοι, κομψοί, κοσμοπολίτες, έχουν πάει σε πολλούς προορισμούς. Είναι ένας συνδυασμός ανθρώπων που ζουν στην Κύπρο και τουριστών.

Nobu two

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μας πείτε για τα επόμενα σχέδιά σας, είτε σχετίζεται με την Κύπρο είτε όχι;

Δεν έχουμε επερχόμενα πλάνα για την Κύπρο, αλλά του χρόνου θα ανοίξουμε ένα εστιατόριο στη Μαγιόρκα και ένα άλλο εστιατόριο θα λειτουργήσει σύντομα σε έναν όμορφο προορισμό στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Η Αντωνία Παναγίδου στους 10 κορυφαίους δικηγόρους ναυτιλίας της Lloyd’s List
Τεράστια επιτυχία για την κυπριακή ναυτιλία...O Θωμάς Καζάκος στο πηδάλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
O δισεκατομμυριούχος Roman Avdeev που είπε «αντίο» Ρωσία και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κύπρο
Ανακοίνωσε Μιχάλη Σκέντερ για CFO η Cyta-Πλούσια εμπειρία στα οικονομικά και τη διοίκηση
Τιμήθηκε με το βραβείο Αθηναϊκή Γλαυξ ο Θεόδωρος Λουκαΐδης
Τιμή για τον Κύπριο επιχειρηματία Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου-Στο διεθνές ΜΕΑ Summit 2024 του Ινστιτούτου Milken
Θλίψη στον κόσμο της πληροφορικής για την απώλεια του Κώστα Αγρότη-Δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει
Παγκόσμια διάκριση για τη Δέσποινα Πολυβίου στις εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου του ICAEW
Παρουσίαση βιβλίου «Σπύρος Κυπριανού: Στη μάχη της ιστορίας όπως την έζησα 1932-1959»
Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη