Powered by

Ζάκερμπεργκ: Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία $206,2 δις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η καθαρή αξία του Ζάκερμπεργκ έφτασε τα 206,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, ξεπερνώντας τα 205,1 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρής αξίας του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Amazon.

Ο συνιδρυτής του Facebook υπολείπεται πλέον του επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως έδειξε ο δείκτης.

Με το 13% του μεριδίου του στη Meta, η καθαρή περιουσία του Ζάκερμπεργκ έχει αυξηθεί κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους, περισσότερο από οποιοδήποτε μέλος των 500 πλουσιότερων ανθρώπων που παρακολουθεί ο δείκτης του Bloomberg.

Οι μετοχές της Meta έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη στα 582,77 δολάρια, σημειώνοντας άλμα περίπου 68% από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν οι μετοχές της διαπραγματεύονταν στα 346,29 δολάρια.

Η άνοδος του Ζάκερμπεργκ στη δεύτερη θέση του δείκτη την Πέμπτη υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο ο προσωπικός του πλούτος έχει αυξηθεί παράλληλα με τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τα αυξανόμενα κέρδη του γίγαντα των social media φέτος.

Η Wall Street επευφημούσε συνεχώς τη Meta καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, καθώς η εταιρεία ανακοίνωνε συνεχώς τριμηνιαία κέρδη που ξεπερνούσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τον Ιούλιο, η Meta ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της κατά το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 22% στα 39,07 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των εσόδων που ξεπερνά το 20%, σύμφωνα με το CNBC.

Η Meta έχει επισημάνει τις μεγάλες επενδύσεις της σε τεχνητή νοημοσύνη που βοηθούν στη βελτίωση της απόδοσης της διαδικτυακής διαφημιστικής πλατφόρμας της ως λόγο για την αύξηση των πωλήσεών της.

Το σύστημα διαδικτυακής διαφήμισης της εταιρείας υπέστη σημαντικό πλήγμα το 2021, όταν η Apple εισήγαγε μια ενημερωμένη έκδοση απορρήτου του iOS που αποδυνάμωσε την ικανότητά της να παρακολουθεί τους χρήστες σε όλο τον ιστό. Η Meta τον Φεβρουάριο του 2022 δήλωσε ότι οι αλλαγές στην ιδιωτικότητα θα της κοστίσουν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Στα τέλη του 2022, ο Ζάκερμπεργκ εφάρμοσε ένα σημαντικό σχέδιο περικοπών κόστους που επεκτάθηκε και το επόμενο έτος και τελικά είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 21.000 εργαζόμενοι της Meta, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Οι traders αντέδρασαν θετικά στη μείωση του κόστους της Meta, ενώ η επιχείρηση διαδικτυακής διαφήμισης της εταιρείας άρχισε να ανακάμπτει και ενισχύθηκε από τις μαζικές εκστρατείες ψηφιακών διαφημιστικών δαπανών των κινεζικών συνδεδεμένων λιανοπωλητών Temu και Shien.

Ενώ η Meta συνέχισε να δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούνται για τη στήριξη της φουτουριστικής έννοιας του metaverse, οι επενδυτές έγιναν πιο ανεκτικοί στις επενδύσεις, εφόσον η βασική διαφημιστική δραστηριότητα της εταιρείας παραμένει υγιής.

Την περασμένη εβδομάδα, η Meta παρουσίασε τα γυαλιά AR Orion, τα οποία συγκέντρωσαν θετικές κριτικές από τους λίγους ανθρώπους που δοκίμασαν το πρωτότυπο.

Δειτε Επισης

Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ
Ράντι Ντούρμπαντ: Oι οργανισμοί μάρκετινγκ προορισμών πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους
ΕΚΤ: Ντε Γκίντος και Νάγκελ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία
Goldman Sachs: Η τιμή του χρυσού θα φτάσει τις $3.000 το 2025
Ισραήλ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου
Η Βρετανία θέλει να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων