«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024

Μια εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Inspire 2024, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κύπρο, με πάνω από 100 ομιλητές και περισσότερους από 3.000 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.

Η Μαρία Φτελλέχα Μαρκίδου, Head and Co-founder of Life-Changing Ideas, της πρωτοποριακής σειράς εκπαιδεύσεων στελεχών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσίασε ως Stage Master το "Ask Me Anything Stage" που πραγματοποιήθηκε στο Zena Palace, με χορηγία του UNIC.

Το συγκεκριμένο πάνελ έδωσε σε επιτυχημένους νέους επιχειρηματίες να μοιραστούν τα ταξίδια της σταδιοδρομίας τους, δίνοντας ταυτόχρονα στο κοινό την ευκαιρία να ρωτήσει οτιδήποτε επιθυμούσε για τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Maria Ftelleha Markidou

Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο "Ask Me Anything Stage" ήταν ο Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας, Co-Founder and Managing Director της People First και ο Ανδρέας Παναγή, Founder και CEO της Kinisis Ventures Ltd.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στο τι τους οδήγησε στην επιχειρηματικότητα, συμφωνώντας και οι δύο ότι επρόκειτο για μία επιθυμία ριζωμένη βαθιά μέσα τους.

Ο Ανδρέας Παναγή εξήγησε ότι η Kinisis Ventures εστιάζει στην επένδυση στην καινοτομία και ρωτήθηκε για το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει συστήματα Threedium, Embio Diagnostics, Ascanio, Heroes Made, Promed Bioscience, Irerobot και υδρογόνου.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ένα μάλλον πολιτισμικό εμπόδιο, τονίζοντας ότι το καλύτερο σχολείο για την επιχειρηματικότητα είναι η αποτυχία.

Παραδέχτηκε επίσης ότι απέτυχε ο ίδιος μερικές φορές, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «στην Κύπρο δεν μας αρέσει να αποτυγχάνουμε». Τόνισε ότι η αποτυχία είναι καλό πράγμα αρκεί να πάρεις τα μαθήματα από αυτήν.

Από την άλλη, ο Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας περιέγραψε επίσης το επιχειρηματικό του ταξίδι, ξεκινώντας από την πρώτη του εταιρεία, τη Student Life, προτού ασχοληθεί με τη βιομηχανία τροφίμων, όπου ανακάλυψε μια ακμάζουσα αγορά.

Όταν ρωτήθηκε από το κοινό πώς κατάφερε να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ των εργαζομένων του, τόνισε τη σημασία του να ακούει τα μέλη της ομάδας του και να αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους-είτε αυτό περιλαμβάνει την παροχή επιπλέον χρόνου, μεγαλύτερης αμοιβής ή την φιλοξενία ατόμων με αναπηρίες.

Με την προσαρμογή σε αυτές τις ανάγκες και το ταξίδι τους κέρδισε την εμπιστοσύνη και τις ανταμοιβές που τη συνοδεύουν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκωνσταντούρας.

Δειτε Επισης

H Χριστίνα Χριστοφή εντυπωσίασε με τις μαγειρικές της ικανότητες στο Inspire 2024
«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024
Η έμπνευση περνά από την δράση: Οι προσωπικές ιστορίες δύο αθλητών και η καταξίωση για Καραισκάκειο
X. Προύντζος: Έτοιμη να αγκαλιάσει βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες η Λευκωσία-Οι τέσσερις πυλώνες στρατηγικής
Ανέδειξε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας ο Δημήτρης Σκουρίδης
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από την Inglot Cosmetics
Allianz Κύπρου: Στηρίζει την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)
«Ζημιές χιλιάδων ευρώ στα ραδιόφωνα της χώρας»-Η έκκληση του Συνδέσμου Ραδιοφώνων Κύπρου στην ΑΗΚ
H ετήσια έκθεση διαφάνειας της Deloitte Κύπρου-Απολογισμός της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2024
Ask Me Anything Stage: Η ευκαιρία να μάθεις τα μεγάλα επιχειρηματικά μυστικά είναι εδώ