Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επιστημονικό Συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου με θέμα «Making Progress in Cancer Care with Research, Compassion and Multidisciplinary Collaboration» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2024, στη Λεμεσό.

Το συνέδριο φιλοξένησε κορυφαίους ομιλητές στον τομέα της Ογκολογίας και της Ανακουφιστικής Φροντίδας από την Κύπρο και το εξωτερικό, αναδεικνύοντας τις σημαντικές εξελίξεις στη φροντίδα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των επιστημονικών φορέων Ουρολογικής Εταιρείας Κύπρου, Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου, Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων.

Συνδιοργανωτής ήταν ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Πολυδιάστατη Θεματολογία από Διακεκριμένους Ομιλητές

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ογκολογία και την Ανακουφιστική Φροντίδα, με έμφαση στη διεπιστημονική συνεργασία και την έρευνα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις από κορυφαίους ειδικούς και ερευνητές από την Κύπρο, την Ελλάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Bel_0001.jpg273

Bel_0001.jpg31

L1520883

Διεπιστημονική Συνεργασία και Προοπτικές

Το συνέδριο ήταν αφορμή ανταλλαγής απόψεων μεταξύ επιστημόνων διαφορετικών ειδικοτήτων, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ παθολόγων, ουρολόγων, πνευμονολόγων, βιολόγων, ογκολόγων και νοσηλευτών. Η εστίαση σε διεπιστημονικές προσεγγίσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία των ατόμων με εμπειρία καρκίνου υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

Bel_0001.jpg38

Bel_0001.jpg200

L1520880

Helen Soteriou Awards

Παράλληλα στο συνέδριο απονεμήθηκαν για μια ακόμη χρονιά τα βραβεία Helen Soteriou τα οποία αναγνωρίζουν και τιμούν την ανιδιοτελή προσφορά και τις επιτεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων της διεπιστημονικής κοινότητας. Τα βραβεία ιδρύθηκαν προς τιμήν της Δρ. Helen Soteriou, η οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου με μεγάλη προσφορά και δράση στην εξέλιξη του Συνδέσμου.

Για το 2024, απονεμήθηκαν βραβεία στους:

  • Δρ. Ρένα Ιωάννου, Ογκολόγος και πρώην Διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας,
  • Δρ. Πέτρος Κίτσιος, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, εξειδικευμένος στους ουρολογικούς καρκίνους, ο οποίος υπηρέτησε στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, και
  • Δρ. Γεώργιος Μαρκουλλής, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Διευθυντής του Ογκολογικού/Αιματολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.
Bel_0001.jpg264

Bel_0001.jpg270

Bel_0001.jpg266

Μελλοντικές Προοπτικές

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση συνέχισης της προαγωγής της ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών. Στόχος η συλλογική προσπάθεια που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός πιο ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού συστήματος φροντίδας, που θα διασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλα τα άτομα με εμπειρία καρκίνου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://makingprogresscancercarecy2024.com/programme .

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024