Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), προχώρησαν σήμερα 25 Οκτωβρίου 2024 στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης (MoU), θέτοντας σε ακόμη πιο συγκροτημένη και συντεταγμένη βάση, τη μεταξύ τους συνεργασία.

Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας αυτής, με ανάληψη δράσεων και κοινών πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την έλευση νέων επενδύσεων στη χώρα μας.

Έμφαση ειδικότερα δίδεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφόρησης, στο πλαίσιο του αμοιβαίου στόχου της προσέλκυσης νέων επενδύσεων στην Κύπρο.

Στο MoU αυτό, προβλέπονται επίσης μεταξύ άλλων, μία σειρά δράσεων και συνεργασιών αμοιβαίου οφέλους, ενταγμένες στο πλαίσιο της αυξανόμενης διεθνοποίησης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της συνακόλουθης ανάγκης προσαρμογών και συντονισμού των σχετικών δραστηριοτήτων των δύο Οργανισμών.

Οι δύο Οργανισμοί, ήδη καταγράφουν ένα επιτυχημένο επίπεδο συνεργασίας που εδράζεται από τη μία στην πολύπλευρη και συγκροτημένη προσπάθεια έλκυσης νέων επενδύσεων στην Κύπρο την οποία καταβάλλει ο Invest Cyprus, με ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα επιτυχίας κατά τα τελευταία χρόνια ειδικότερα στον τομέα των εταιρειών τεχνολογίας και από την άλλη στο γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ως βασικός μοχλός οικονομικής και εταιρικής ανάπτυξης, μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά και ανάλογα στο πλαίσιο αυτό από το επιχειρείν και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή, μέσω των Αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών και των πλεονεκτημάτων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που το Χρηματιστήριο φέρει.

Παράλληλα, το MoU εντάσσεται στην ευρύτερη γενικότερη προσπάθεια για ενίσχυση της ελκυστικότητας της Κύπρου, ως επενδυτικού προορισμού.

Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν εκ μέρους του ΧΑΚ ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κύριος Νίκος Τρυπάτσας και εκ μέρους του Invest Cyprus, ο Διευθύνων Σύμβουλος του κύριος Μάριος Τανούσης.

Οι δύο Οργανισμοί, θα προβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αξιολόγηση της εφαρμογής του MoU, ώστε να επέρχονται μελλοντικά όπου αυτό απαιτείται, βελτιώσεις και προσθήκες, στην κατεύθυνση της βέλτιστης επίτευξης των στόχων που τίθενται, μέσω της υλοποίησης του.

Εσωκλείεται φωτογραφικό στιγμιότυπο από την υπογραφή του Μνημονίου αυτού, που έγινε στα γραφεία του ΧΑΚ.

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024