Powered by

Ιρλανδία: Πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ στο LinkedIn-Για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε πρόστιμο 310 εκατομμυρίων ευρώ στην LinkedIn Ireland για παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την παροχή στοχευμένων διαφημίσεων.

Η απόφαση περιλαμβάνει επίσης εντολή προς την LinkedIn, η οποία ανήκει στη Microsoft να συμμορφώσει την επεξεργασία δεδομένων της με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρλανδικής επιτροπής προστασίας δεδομένων την Πέμπτη.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της ιρλανδικής ρυθμιστικής αρχής Graham Doyle ανέφερε σε δήλωσή του ότι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την LinkedIn χωρίς κατάλληλη νομική βάση αποτελεί «σαφή και σοβαρή παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των υποκειμένων των δεδομένων στην προστασία των δεδομένων».

Η LinkedIn ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αφορά καταγγελίες του 2018 σχετικά με ορισμένες από τις προσπάθειες ψηφιακής διαφήμισής της στην ΕΕ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Ενώ πιστεύουμε ότι συμμορφωνόμασταν με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι οι διαφημιστικές μας πρακτικές θα ανταποκριθούν στην απόφαση αυτή μέχρι την προθεσμία της IDPC», ανέφερε εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις πρακτικές επεξεργασίας δεδομένων της LinkedIn έπειτα από καταγγελία που υποβλήθηκε στη γαλλική ρυθμιστική αρχή δεδομένων. Η LinkedIn, όπως και πολλές άλλες εταιρείες μεγάλης τεχνολογίας, έχει την ευρωπαϊκή της έδρα στην Ιρλανδία, πράγμα που σημαίνει ότι οι τοπικές ρυθμιστικές αρχές είναι επιφορτισμένες με την επιβολή των κανόνων της ΕΕ.

Πηγή: newmoney

Δειτε Επισης

Ιρλανδία: Πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ στο LinkedIn-Για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων
Νέα υποχώρηση του PMI τον Οκτωβριο- Ενισχύονται οι φόβοι για ύφεση στην ευρωζώνη
Αυξάνεται η ανησυχία για το διευρυνόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ-Τι τονίζει ο Scope
«Όχι» Ευρωβουλευτών στις περικοπές λιτότητας του προϋπολογισμού Ε.Ε.-Τι γίνεται τις δαπάνες υγείας
Shein: Λανσάρει πιστωτική κάρτα με τη μεξικανική fintech Stori
ΔΝΤ: Εκτός στόχων τα δημοσιονομικά Γαλλίας και Ιταλίας-Αυστηρή προειδοποίηση από το Fiscal Monitor
PIMCO: Aυτές είναι οι οικονομικές προοπτικές και οι επενδυτικές στρατηγικές για την Ευρωζώνη
Boeing: Η απεργία συσσώρευσε ζημιές $6 δισ.-Πιέζει για ανάκαμψη ο CEO
Deutsche Bank: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου-Συνεχίζει τα buybacks μετοχών
ΔΝΤ: Δημοσιονομική βόμβα $100 τρις απειλεί την παγκόσμια οικονομία