Roadshow CIFA στην Αθήνα-Aναδείχθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδυτικών ταμείων

Οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδυτικών ταμείων και ειδικά των Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων (Alternative Investment Funds-AIFs) βρέθηκαν στο επίκεντρο του CIFA Roadshow που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων διαχειριστών κεφαλαίων σχετικά με τις ευκαιρίες, τα ρυθμιστικά οφέλη και τα φορολογικά πλεονεκτήματα της σύστασης και λειτουργίας Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα επενδυτικά κεφάλαια και έγινε ανταλλαγή απόψεων θέτοντας τις βάσεις για επωφελείς μελλοντικές συνεργασίες. Μεταξύ άλλων, με τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν τις απόψεις τους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Γιώργος Θεοχαρίδης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου.

CIFA PR1

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του CIFA, Μαρία Παναγιώτου ανέφερε: «Η Κύπρος αποτελεί την επιλογή πολλών επενδυτών και διαχειριστών κεφαλαίων ως βάση, για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει, ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται οι επενδύσεις.

Έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναγνωριστούμε διεθνώς ως ένας δυναμικός προορισμός τόσο για επενδυτικά ταμεία και όσο και για τους διαχειριστές τους. Ξεκινώντας πριν δέκα περίπου χρόνια κυριολεκτικά από το μηδέν, έχουμε σήμερα περισσότερους από 330 αδειοδοτημένους οργανισμούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατηγοριοποιούνται ως επενδυτικά ταμεία, με υπό διαχείριση ενεργητικό περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Κύπρος διαθέτει πέραν των 60 συμφωνιών αποφυγής της διπλής φορολογίας ενώ η γεωγραφική της θέση, ακόμα και σήμερα με τις δραματικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, εκπέμπει σταθερότητα».

Στον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου ως προορισμός για επενδυτικά ταμεία αναφέρθηκε κατά το καλωσόρισμα του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας, Κρις Αίσωπος.

Στο δικό του καλωσόρισμα, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σταύρος Αυγουστίδης δήλωσε πως έχει παρατηρηθεί μια διαρκώς αυξανόμενη εισροή διαχειριστών κεφαλαίων και διεθνών Επενδυτικών Ταμείων και παρεμφερών υποστηρικτικών οργανισμών στη Κύπρο από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, αναγνωρίζοντας, ουσιαστικά, τα πλεονεκτήματά της χώρας μας στον τομέα αυτό. Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης η Θεώνη Αλαμπάση, Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στόχος του CIFA είναι η ενίσχυση της θέσης της Κύπρου ως διεθνές κέντρο διαχείρισης κεφαλαίων. Μέσα από συνεχείς προσπάθειες τα τελευταία χρόνια έγινε κατορθωτή η δημιουργία ενός φιλικού προς τους επενδυτές περιβάλλοντος, τόσο από πλευράς νομοθεσίας όσο και υποδομών.

Η δέσμευση του CIFA είναι ότι θα συνεχίσει να προωθεί την Κύπρο ως ένα κέντρο αριστείας στον τομέα των επενδυτικών ταμείων ενισχύοντας περαιτέρω στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Ελληνική Ένωση Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας.

Ο CIFA εκφράζει τις ευχαριστίες του στους χορηγούς της εκδήλωσης.

Χρυσοί χορηγοί: Athlos Capital, EY, Eurobank, LEON, GMM Fund Management.

Αργυροί χορηγοί: Alter Domus, Bank of Cyprus, Blueport Investment Services, Cyprus Energy Fund, Deloitte, EFG, Fortified Capital, Gravity Private Wealth, Ioannides Demetriou, Kendris Capital, KPMG, LLPO Law Firm, Marsh, Mega Equity, MFO Asset Management, nobel, PwC Κύπρου, RSM, Triton.

Δειτε Επισης

Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων
Tαλέντο, δεξιότητες και μοντέλα εργασίας: Οι ηγετικές γνώσεις που χρειάζεστε
Roadshow CIFA στην Αθήνα-Aναδείχθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδυτικών ταμείων
Ο Michael Biemann της PIMCO αναλύει στρατηγικές σταθερού εισοδήματος
Προς πλήρωση η θέση του CFO της Cyta-Ποιος φέρεται να την αναλαμβάνει
Τι ώθησε προς τα πάνω τον κύκλο εργασιών της CTC και γιατί περιμένει βελτιωμένα αποτελέσματα το 2024
Χαλλούμι: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί για την ποσόστωση με αιγοπρόβειο-Διατάγματα που οδηγούν σε μείωση παραγωγής