Powered by

Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel

Σε αναδιοργάνωση της θυγατρικής της Golden Coast Limited, από την οποία θα επηρεαστεί η μετοχική της, καθώς και η ιδιοκτησία της ακίνητης περιουσίας στην οποία έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο Golden Coast Hotel στον Πρωταρά, προχωρεί η Lordos Hotels (Holdings) Public Limited.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω ΧΑΚ, «η Lordos Hotels (Holdings) Public Limited και η θυγατρική της Εταιρείας εταιρεία Golden Coast Limited (GCL) υπόγραψαν στις 23 Οκτωβρίου 2024, σχέδιο αναδιοργάνωσης (εφεξής η «Αναδιοργάνωση») που προβλέπει για την αναδιοργάνωση της μετοχικής δομής της GCL καθώς και της ιδιοκτησίας της ακίνητης περιουσίας στην οποία έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο Golden Coast Hotel, στον Πρωταρά της επαρχίας Αμμοχώστου (εφεξής το «Ξενοδοχείο»).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η GCL δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και από το 1978 είναι συνιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του ξενοδοχείου.

Κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης, προστίθεται, η GCL κατέχει το 71% της ακίνητης περιουσίας στην οποία είναι ανεγερμένο το Ξενοδοχείο, ενώ η Εταιρεία (με 80% συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της GCL)[1] κατέχει το υπόλοιπο 29%. Συνολικά, η Εταιρεία κατέχει άμεσα και έμμεσα ποσοστό 85,8% της εν λόγω ακίνητης περιουσίας μέσω της συμμετοχής της στη GCL.

Στο πλαίσιο της Αναδιοργάνωσης, η Lordos Hotels (Holdings) Public Limited θα μεταβιβάσει τα στοιχεία ενεργητικού, ήτοι τον κλάδο δραστηριότητας της που αφορά το 29% επί της ακίνητης ιδιοκτησίας στην οποία έχει ανεγερθεί το Ξενοδοχείο (εφεξής ο «Κλάδος»), η συνολική αξία του οποίου καθορίζεται στο ποσό των €9.998.994,10 προς την GCL.

Σε αντάλλαγμα, η GCL θα εκδώσει και παραχωρήσει στην Lordos Hotels (Holdings) Public Limited 290.000 πλήρως πληρωμένες μετοχές τάξης Β, ονομαστικής αξίας €1,71 η κάθε μία, με αξία υπέρ το άρτιο €32,76929 ανά μετοχή (εφεξής οι «Μετοχές προς Έκδοση»). Η συνολική αξία της έκδοσης θα αντιστοιχεί στην αξία του Κλάδου.

Με την ολοκλήρωση της Αναδιοργάνωσης, η GCL θα κατέχει το 100% της ακίνητης περιουσίας όπου βρίσκεται το Ξενοδοχείο, ενώ η συμμετοχή της Εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της GCL θα αυξηθεί από 80% σε 85,8%, με συνολική κατοχή 858.000 μετοχών τάξης Β, ονομαστικής αξίας €1,71 η κάθε μία.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αναδιοργάνωσης, αναφέρεται περαιτέρω, η Lordos Hotels (Holdings) Public Limited και η GCL θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση μεταβίβαση του Κλάδου από την Εταιρεία στην GCL, καθώς και για την αντίστοιχη έκδοση και παραχώρηση των Μετοχών προς Έκδοση, το αργότερο εντός 60 ημερών από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Για λογιστικούς και φορολογικούς σκοπούς, η μεταβίβαση του Κλάδου θα θεωρείται ότι ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2025, και οι σχετικές συναλλαγές και οικονομικά στοιχεία θα καταχωριστούν στους ετήσιους λογαριασμούς από την ίδια ημερομηνία.

Για λόγους πληρότητας και συμμόρφωσης με τους Κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, σημειώνονται τα εξής:

  • Οι επιχειρηματικοί λόγοι που οδήγησαν στην Αναδιοργάνωση είναι η απλοποίηση της ιδιοκτησιακής δομής της ακίνητης περιουσίας στην οποία έχει ανεγερθεί το Ξενοδοχείο, καθώς και η βελτιστοποίηση και εξομάλυνση λειτουργικών πτυχών στη διαχείριση τόσο του Ξενοδοχείου όσο και της GCL.
  • Η απόφαση για την εκτέλεση της Αναδιοργάνωσης λήφθηκε μετά από αξιολόγηση από το αρμόδιο εσωτερικό τμήμα του Συγκροτήματος και τη συμβουλή εξωτερικού εμπειρογνώμονα.
  • Δεν αναμένεται να προκύψει υπεραξία, κέρδος ή ζημία από την Αναδιοργάνωση, ούτε να επηρεαστεί η κερδοφορία της Εταιρείας. Επιπλέον, η Αναδιοργάνωση θα τύχει λογιστικού χειρισμού σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.
  • Η Αναδιοργάνωση δεν επηρεάζει συμφέροντα του Γραμματέα της Εταιρείας ή «καθορισμένου προσώπου» με την έννοια που αποδίδεται στον αναφερόμενο όρο από το άρθρο 137(3) του Νόμου14(Ι)/1993 όπως έχει τροποποιηθεί.
  • Τέλος, δηλώνεται ότι η Αναδιοργάνωση πραγματοποιείται σε καθαρά εμπορική βάση (at arm’s length).

Σημειώνεται πως, με την ολοκλήρωση της Αναδιοργάνωσης, η Lordos Hotels (Holdings) Public Limited θα προβεί σε περαιτέρω σχετική ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Oι χρυσοί νικητές των Carob Awards 2024
Προς πλήρωση η θέση του CFO της Cyta-Ποιος φέρεται να την αναλαμβάνει
Τι ώθησε προς τα πάνω τον κύκλο εργασιών της CTC και γιατί περιμένει βελτιωμένα αποτελέσματα το 2024
Χαλλούμι: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί για την ποσόστωση με αιγοπρόβειο-Διατάγματα που οδηγούν σε μείωση παραγωγής
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
Έτοιμη να δώσει ξανά…ρεύμα στην επιδότηση του ηλεκτρισμού η Κυβέρνηση-«Μέτρα στοχευμένα και διάρκειας»