Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ignite Foundation, ΕΟΑΑ, Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας και Δήμου Αγίας Νάπας

Την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου (ΕΟΑΑ), ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας, ο Δήμος Αγίας Νάπας και το Ignite Foundation υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο αυτό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών και του Ignite Foundation, με σκοπό την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης στην επαρχία Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ομάδα του Ignite Foundation παρουσίασε την Έκθεση Συμπερασμάτων του συνεδρίου RiNNOVATE, το οποίο εστίασε στην αναδιαμόρφωση του τοπικού οικοσυστήματος. Ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τον κ. Ζαντή και τον κ. Λίγγη του Ignite Foundation, τον Πρόεδρο του ΕΟΑΑ κ. Καρούσο, τον Δήμαρχο Παραλιμνίου-Δερύνειας κ. Νικολέττο και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Ζαννέτου.

Όλοι οι φορείς δεσμεύτηκαν ότι θα εργάζονται συλλογικά με το πέρας κάθε συνεδρίου, για ευθυγράμμιση στόχων και ανάπτυξη κοινής στρατηγικής, η οποία θα επιτρέπει την υλοποίηση στρατηγικών και έργων που προκύπτουν από τις συζητήσεις και τις ζυμώσεις του συνεδρίου.

Ο εκπρόσωπος του Ignite Foundation, κ. Λίγγης, επεσήμανε ότι το Μνημόνιο επισφραγίζει την υπάρχουσα συνεργασία με τις τοπικές αρχές και παρέχει δυνατότητες συμμετοχής σε ερευνητικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενίσχυση της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης, καθώς και προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Ο κ. Καρούσος επαίνεσε το έργο του Ignite Foundation, ανακοινώνοντας ότι οι φορείς ήδη συνεργάζονται βάσει των συμπερασμάτων του RiNNOVATE Forum 2024 και έχουν υποβάλει προτάσεις για ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Νικολέττος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας προσβλέπει σε μια συνεργασία με απτό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, ενώ ο κ. Ζαννέτου τόνισε τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών, ως παράδειγμα συλλογικής προσπάθειας για βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ΕΟΑΑ, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων, οργανισμών όπως το ΕΒΕΑ, η ΟΕΒ και ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, καθώς και μελών της κοινότητας.

Δειτε Επισης

Η Λεμεσός σε ρυθμούς…Ferrari-Η εκδήλωση «Drive for a purpose with Ferrari» που διοργάνωσε η MotoTrend
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ignite Foundation, ΕΟΑΑ, Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας και Δήμου Αγίας Νάπας
Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Altius Insurance στο κέντρο της Λευκωσίας(pics)
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και SIROC Labs: Νέα στρατηγική συνεργασία για τεχνολογική καινοτομία
Carob Awards 2024: Εντυπωσιακές επικοινωνιακές καμπάνιες, συναρπαστικές ιστορίες και πλήθος κόσμου (pics)
Συνεργάζονται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής American College και ANGEO-Το μνημόνιο που υπέγραψαν
Έτοιμο για…επενδυτικά πολεμικά παιχνίδια το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ
Winds of Change: Φιναλίστ για το Βραβείο Βιωσιμότητας της 11th Hour Racing στα World Sailing Awards 2024
Ξεκίνησαν οι δράσεις του φετινού Ραδιομαραθωνίου-Συνδιοργανωτής ο όμιλος CNP Κύπρου
Εκπαιδευτική ξενάγηση για σχολεία στην έκθεση «Κύπρος Νήσος: Ιστορία-Μνήμη-Πραγματικότητα»