Όλα έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση του 7ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Η Λάρνακα ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 7η χρονιά τον θεσμό που έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς στα κυπριακά, αλλά και διεθνή αθλητικά δρώμενα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση των φετινών δρώμενων του 7ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Σε χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, αναφέρθηκε στην αρχική ιδέα του μαραθωνίου, η οποία όπως ο ίδιος τόνισε, εμπερίκλειε ένα ρίσκο σε ό,τι αφορά την έναρξη μίας τόσο φιλόδοξης διοργάνωσης.

Αναγνωρίζοντας όμως ότι η πόλη του Ζήνωνα δεν φιλοξενούσε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, πίστεψε στην ιδέα που του παρουσιάστηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Radisson Blu Larnaka International Marathon, Κωνσταντίνος Ντάλτα και σήμερα η Λάρνακα αποκομίζει τους καρπούς, με την πόλη να ζωντανεύει τις μέρες διεξαγωγής του θεσμού, με οφέλη για την οικονομία και τους Λαρνακείς.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε στην ομιλία του και ο κ. Μάριος Δημητρίου, Διευθυντής του Radisson Blu, για τη σημαντικότητα της διοργάνωσης για την πόλη του Ζήνωνα, υπερθεματίζοντας ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας φέρει τις ίδιες αξίες με τον όμιλο του Radisson Blu.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Larnaka International Marathon, κ. Κωνσταντίνος Ντάλτας, αναφέρθηκε από δικής του πλευράς στις αρχικές προκλήσεις που παρουσίαζε η ιδέα της οργάνωσης, ενός τόσο φιλόδοξου μαραθωνίου, η οποία σήμερα μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της πόλης, χάρις στην στήριξη μεγάλων χορηγών και φορέων.

Ιδιαίτερη τιμή για τη φετινή διοργάνωση θα είναι και η παρουσία του Ελλαδίτη παραολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητής στίβου, Στέλιου Μαλακόπουλου. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, ο οποίος μετά από ένα φοβερό ατύχημα στα 19 του έχασε και τα δύο του πόδια αλλά συνέχισε να αγωνίζεται και να διακρίνεται, θα επιχειρήσει να καταγράψει νέο ρεκόρ, συμμετέχοντας στη τη διαδρομή των 5 χλ.

Παράλληλα στη διάσκεψη αναφέρθηκε η ανάθεση του σχεδιασμού του Πάρκου του Μαραθωνίου στη Λάρνακα, στον αρχιτέκτονα Χρίστο Σάββα, σε χώρο κοντά στην Πιαλέ Πασά, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Λάρνακας, στην οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου.

Ο 7ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος και φέτος να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς. Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024, αθλητές από όλο τον κόσμο θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού στο νησί, συμμετέχοντας σε μία από τις 7 διαδρομές του.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου, του Ημιμαραθώνιου δρόμου και των 10χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5χλμ. αγώνα δρόμου και των 5χλμ. εταιρικού αγώνα, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1χλμ. για ενήλικες και το McDonald’s™ Kids Race 1χλμ. για παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

https://www.larnakamarathon.com/

Δειτε Επισης

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση του 7ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας
Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το ανανεωμένο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Run As One 9th edition
Οι κούκλες της Κyriakides Mushrooms θα ταξιδέψουν σε νηπιαγωγεία ολόκληρης της Κύπρου
Κύριος χορηγός του 7ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας η Πετρολίνα
ΕΚΟ Κύπρου: Στον πρώτο νικητή του νέου EKO Smile App διαγωνισμού τα κλειδιά της Mercedes-Benz GLA 180
Deloitte ποδηλατικός γύρος Λεμεσού: Εκατοντάδες ποδηλάτες κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης
Κύπριος επιχειρηματίας στηρίζει εμβληματική μουσική παράσταση που ανεβαίνει στο Ηρώδειο για καλό σκοπό
Εννέα κορυφαίοι αθλητές ενώνουν δυνάμεις με το Simba Animal Aid Cyprus και τη φωτογράφο Μαρίνα Σιακόλα
Ομαδική έκθεση «Metamorphosis» στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο
Ελληνική Τράπεζα και PwC Cyprus γιόρτασαν τη γυναίκα στη Διπλωματία στην αυλή του Hamam Omeye (pics)