Η Ellinas Finance ενισχύει την ηγετική της θέση στις λύσεις Factoring με €20 εκατ. ετήσια στήριξη στις ΜΜΕ

Η Ellinas Finance, ο ηγέτης στην εναλλακτική χρηματοδότηση στην Κύπρο, ανακοίνωσε σημαντική ανάπτυξη στις υπηρεσίες ‘Smart E-Factoring’, ενισχύοντας τη θέση της ως ο κορυφαίος ανεξάρτητος πάροχος λύσεων factoring στη χώρα.

Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, η Ellinas Finance έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους στην Κύπρο, βοηθώντας στη δημιουργία, ανάπτυξη και επέκταση τους, ιδιαίτερα μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που ασχολούνται με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές.

Ως σταθερός υποστηρικτής της κυπριακής οικονομίας, η ψηφιακή υπηρεσία factoring της Ellinas Finance χρηματοδοτεί τιμολόγια αξίας περίπου €20,000,000 ετησίως. Από το λανσάρισμα της το 2018, αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στις ΜΜΕ να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά κεφάλαια κίνησης, ενισχύοντας το τοπικό και διεθνές εμπόριο.

Το χαρτοφυλάκιο δανείων της εταιρείας αυξήθηκε από €16,000,000 το 2018 σε περίπου €25,000,000 σήμερα — αύξηση 33% σε τέσσερα χρόνια — με τη νέα χρηματοδότηση να ανέρχεται σε €8,000,000 ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Ellinas Finance στοχεύει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο δανείων της σε €50,000,000 μέχρι το 2028, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

«Η υπηρεσίες factoring της Ellinas Finance βοηθούν τις κυπριακές ΜΜΕ να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους τόσο στην Κύπρο όσο και σε νέες αγορές, παρέχοντας ευέλικτες και άμεσες λύσεις ρευστότητας», δήλωσε ο Νέαρχος Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ellinas Finance. «Το 2018, δημιουργήσαμε μια αξιοσημείωτη συνεργασία με την Atradius, έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ασφάλιση πιστώσεων. Αυτή η στρατηγική συνεργασία ενίσχυσε σημαντικά τις υπηρεσίες μας στο factoring, καθιστώντας το κορυφαίο προϊόν μας. Μέσω αυτής, έχουμε υποστηρίξει πολλές μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να επιβιώσουν αλλά και να διατηρήσουν την παραγωγικότητα και ανάπτυξή τους».

Η υπηρεσία Smart E-Factoring της Ellinas Finance επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανεβάζουν τα τιμολόγια πελατών τους online μέσω ηλεκτρονικής πύλης και να λαμβάνουν χρηματοδότηση για αυτά τα τιμολόγια εντός 48 ωρών. Αγκαλιάζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η εταιρεία εξετάζει επίσης τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της αξιολόγησης κινδύνων και πιστωτικών αξιολογήσεων των πελατών της, προσφέροντας στις ΜΜΕ γρηγορότερες και πιο ακριβείς λύσεις χρηματοδότησης βάσει της οικονομικής τους κατάστασης.

Καθώς η Ellinas Finance συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα του factoring, η εταιρεία εξετάζει την επέκταση των λύσεων factoring σε διεθνείς αγορές — μια κίνηση που θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου factoring της μέσω της υποστήριξης επιχειρήσεων πέρα από την Κύπρο, ενισχύοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις Factoring της Ellinas Finance, καλέστε στο 22349801 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ellinasfinance.com.

Δειτε Επισης

Η Ellinas Finance ενισχύει την ηγετική της θέση στις λύσεις Factoring με €20 εκατ. ετήσια στήριξη στις ΜΜΕ
Λαουτενσλέγκερ: Η εποπτεία της ΕΚΤ προστατεύει τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την κρίση
Η Ελληνική Τράπεζα πρωτοπορεί και στον οικονομικό αλφαβητισμό
Πλαστά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων στην αγορά-Συστήνει προσοχή η Κεντρική Τράπεζα
Γιατί είναι πιθανή μια τέταρτη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Δεκέμβριο
Mastercard: Athens Innovation Forum 2024-Η δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών
Απέκρουσε απάτη και έσωσε την Μπαρτσελόνα από σίγουρο αυτογκόλ αξίας ενός εκατομμυρίου η Τράπεζα Κύπρου
EKT: Μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης-Η τρίτη για φέτος και η δεύτερη συνεχόμενη
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Εποπτικό «φρένο» στη διανομή bonus από τις τράπεζες