Γεγονός το πρώτο επιστημονικό εργαστήριο εγκλήματος στην Κύπρο «The Crime Lab»

Γεγονός είναι πλέον το πρώτο Επιστημονικό Εργαστήριο Εγκλήματος στην Κύπρο, με την επωνυμία «The Crime Lab», το οποίο ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Ανδρέα Αν. Γεωργίου και τον τ. Στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και Ειδικό Αναλυτή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μανώλη Σφακιανάκη.

Το «The Crime Lab» Κύπρου είναι ένα μοναδικό και καινοτόμο Επιστημονικό Εργαστήριο διερεύνησης εγκλημάτων, το οποίο έχει ενσωματώσει 15 εργαστήρια.

Σε αυτό θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Κύπριοι πολίτες προκειμένου να λάβουν άρτιες και επιστημονικά αξιόπιστες απαντήσεις για κάθε ζήτημα που αφορά εγκληματικές συμπεριφορές, μέσω σύγχρονων διαδικασιών και μεθόδων ανάλυσης τους. Απευθύνεται, έτσι, σε θύτες και θύματα καθώς και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων γεγονότων.

Για πρώτη φορά, συγκεντρώνονται κάτω από αυτήν την προσπάθεια και ενώνουν τις δυνάμεις τους εγκληματολόγοι, αναλυτές εγκληματικής συμπεριφοράς και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με υψηλή τεχνογνωσία και επιστημοσύνη, προκειμένου να στηρίξουν τεκμηριωμένα το πολύτιμο έργο των λειτουργών της δικαιοσύνης, διασφαλίζοντας την αλήθεια μέσα από την έρευνα και την εξιχνίαση των στοιχείων αξιόποινων πράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο Επιστημονικό Εγκληματολογικό Εργαστήριο «The Crime Lab» ιδρύθηκε και λειτουργεί ήδη στην Ελλάδα, υπό τον Μανώλη Σφακιανάκη, ενώ ο Ανδρέας Αν. Γεωργίου ήταν αυτός που αναγνώρισε την αναγκαιότητα του εγχειρήματος φέρνοντας το, μαζί με τον Έλληνα ιδρυτή του, στην Κύπρο.

Το «The Crime Lab» Κύπρου πραγματοποιεί την πρώτη του εκδήλωση την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, με θέμα: «Η διερεύνηση και εξιχνίαση του εγκλήματος».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες από τον χώρο της Εγκληματολογίας, σε στελέχη της Αστυνομίας, σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης, σε Ακαδημαϊκούς του χώρου, καθώς και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την διαλεύκανση εγκλήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Δύο ταξιδιωτικά πακέτα για τον τελικό της Junior Eurovision στη Μαδρίτη από το Joey της Τράπεζας Κύπρου
Ηχηρά ονόματα στο Global Yield 2025
Γεγονός το πρώτο επιστημονικό εργαστήριο εγκλήματος στην Κύπρο «The Crime Lab»
Αντιμετωπίστηκε με επιτυχία κυβερνοεπίθεση κατά της ΕΚΟ Κύπρου-Δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα
Εξαγορές και συγχωνεύσεις... Τα μεγάλα deals της χρονιάς που ταράζουν τα νερά στο επιχειρείν της Κύπρου
Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης κατά Cyta-Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του οργανισμού
'Εβαλαν την Κύπρο στο μάτι οι χάκερ... «Κτύπησαν» και την κυβερνητική πύλη gov.cy-Έξι επιθέσεις σε τρεις ημέρες
Η συμμόρφωση στην Κύπρο-Η εξέλιξη ενός κλάδου σε... επανάσταση και ποια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν
Το είδος των κυβερνοεπιθέσεων που δέχθηκαν συστήματα στην Κύπρο-«Καμία παραβίαση δεν έχει επιτευχθεί»
Γ. Μιχαηλίδης: Ενδεχομένως και άλλες κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές της Κύπρου-Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός