Η επάρκεια του κυπριακού συνταξιοδοτικού συστήματος

Οι συντάξεις αποτελούν θεμέλιο λίθο για την οικονομική ασφάλεια των ηλικιωμένων, εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης μετά τη συνταξιοδότηση. Επιπλέον, παρέχουν μια αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς, επιτρέποντας στους ανθρώπους να σχεδιάσουν καλύτερα το μέλλον τους και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δέχεται συνεχείς πιέσεις, οι επαγγελματικές συνταξιοδοτικές παροχές αποκτούν, μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερη σημασία ως συμπλήρωμα των συντάξεων στο μέλλον.

Την ίδια ώραν, προκύπτει το εξής σημαντικό ερώτημα: Αποταμιεύουν αρκετά οι εργαζόμενοι, ώστε να έχουν το εισόδημα που θα χρειάζονται μετά τη συνταξιοδότηση;

Εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και επαγγελματίες του κλάδου, καταθέτουν τις απόψεις τους, απαντούν και σχολιάζουν τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να ενισχύσουν την επάρκεια του συνταξιοδοτικού συστήματος στο προσεχές 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024, στο Hilton Nicosia.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα συναντηθούν για να μιλήσουν οι Ανδρέας Μιλιδώνης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λένα Παναγιώτου, Βοηθός Γενική Διευθύντρια της ΟΕΒ, ο Μιχάηλς Περσιάνης, Πρόεδρος Δημοσιονομικού Συμβουλίου και Όμηρος Πισσαρίδης, Founding Partner της Ominthia Capital και μέλος στο Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.

Εξελίξεις και στρατηγικές συμμόρφωσης στην κορυφαία διοργάνωση

Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τις στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους. Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Οργανωτές: AON & IMH

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Οκτωβρίου του GOLD: Ο τομέας των επενδυτικών υπηρεσιών και το προφίλ 18 εταιρείων στην Κύπρο
Kapnos Airport Shuttle: Παρατείνεται η δωρεάν διακίνηση παιδιών από και προς αεροδρόμια-Επ' αόριστον η προσφορά
Wolt: Δέκα χρόνια σε θέση οδηγού στη διανομή φαγητών και προϊόντων
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των 27 φιναλίστ υποψήφιων
Το 1ο Women in STEM Cyprus Forum ξεκινά τον διάλογο για ουσιαστικές αλλαγές
Παρουσίαση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού του προγράμματος CARDIOCARE
Νέα «πράσινη» δράση από την Ελληνική Τράπεζα-Προχωρά σε δεντροφύτευση στο Κάβο Γκρέκο
Τιμητική διάκριση για Πετρολίνα και PPT Aviation Services από το Telethon
Η πορεία και το έργο της Α. Eracleous Electrical Installations Ltd
Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ