Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας

Πέντε πρόεδροι σημαντικών επαγγελματικών συνδέσμων μιλούν στην συλλεκτική έκδοση του IN Business Οκτωβρίου με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου, για τους τομείς τους και το ευρύτερο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Πού επικεντρώνονται οι προτεραιότητες, τα πλάνα και οι απαιτήσεις κρίσιμων φορέων και κλάδων της οικονομίας.

Η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και του κράτους, η στροφή προς το cloud computing και η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν κυρίαρχες τάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Πληροφορικής (CITEA), Δημήτρη Νησιώτη στον κλάδο που εκπροσωπεί.

Από την πλευρά του ο Θάνος Μιχαηλίδης, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) επισημαίνει πως δράσεις μέγιστης ευελιξίας και προσαρμοστικότητας απαιτούν πρωτίστως οι συγκυρίες σήμερα από τη ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Με τη συνεισφορά της στην τοπική οικονομία να ανέρχεται στο 18% του ΑΕΠ της χώρας, έχει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Ταυτόχρονα, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο με την αρωγή που προσφέρει στις εταιρείες-μέλη του και τις δράσεις που αναπτύσσει, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Θέμη Παπαδόπουλο, στοχεύει σε διατήρηση της καλής φήμης που απολαύει η κυπριακή σημαία και βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε ο τομέας της ναυτιλίας να εξακολουθήσει να δυναμώνει παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Συνάμα, προσιτή στέγη και πράσινες αναπτύξεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τομέα ανάπτυξης γης σήμερα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Γιάννη Μισιρλή, εγκύπτει με ιδιαίτερη θέρμη στα θέματα αυτά, στρέφοντας περισσότερο την προσοχή του στη βελτίωση και την υλοποίηση της στεγαστικής πολιτικής που έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) Νίκος Χειμαρίδης, θέτει environmental social governance (ESG), τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και τεχνολογία ως άξονες ανάπτυξης σε έναν κλάδο όπου ρυθμιστικά και κανονιστικά πλαίσια εμπλουτίζονται καθημερινώς, κρατώντας τους επαγγελματίες σε διαρκή εγρήγορση στην προσπάθεια να λογαριάζουν σωστά τα επόμενα βήματα και τις προοπτικές.

Με τους τομείς να διατηρούν σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας μας οι απόψεις, οι θέσεις και οι δράσεις τους καθορίζουν τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας μας.

Δειτε Επισης

Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ
Εμπιστεύομαι...
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας
Μάριος Ηροδότου: Ακριβή επένδυση, αλλά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα οι επιχειρηματίες του κινηματογράφου
Παρουσίαση θεμάτων ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας από τον Όμιλο Green Energy και τον Δήμο Αμαθούντας
Διάλεξη με θέμα «Ψυχική υγεία στην εργασία» στα κεντρικά γραφεία του ομίλου της CNP Κύπρου
Το Where to Invest Forum έρχεται για να διευρύνει τους επενδυτικούς σας ορίζοντες
Σταματά να αποδέχεται αιτήσεις για ΠΥΚΣ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-Ο Κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ
Με τους περισσότερους δικηγόρους ανά 100.000 κατοίκους η Κύπρος-Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ ένας οδηγός επενδύσεων μέγιστης απόδοσης ταμείων