L.Parra: Οι κανονιστικές απαιτήσεις μεταμορφώνονται χάρη στο ΑΙ

«Το AI έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στις κανονιστικές απαιτήσεις », δήλωσε ο Luis Parra, Director, Head of RegTech solutions της Complyport. Κατά τη διάρκεια του 10ου International Compliance Forum, που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου, ο Parra ανέλυσε τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης για το μέλλον της συμμόρφωσης και της επιχειρηματικής ευελιξίας, τονίζοντας τη ζωτική της σημασία για τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα «Compliance Technologies and the Role of AI», ο Parra εξήγησε πώς η AI μπορεί να μετατραπεί σε ένα εργαλείο προσβάσιμο σε κάθε επιχείρηση και άτομο. Έκανε λόγο για την «Εκτέλεση Εντολών», τη διαδικασία μάθησης και σκέψης που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη, καθιστώντας την ένα ισχυρό εργαλείο στον τομέα της συμμόρφωσης.

Ο Parra επεσήμανε τη ραγδαία πρόοδο της τεχνολογίας, περιγράφοντας πώς το AI έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στις κανονιστικές απαιτήσεις. Ωστόσο, τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος περιορισμός είσαι εσύ», υπογραμμίζοντας ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η προσαρμοστικότητα τόσο του ατόμου όσο και των οργανισμών.

Το κύριο ζήτημα που έθεσε ήταν η πρόκληση για τις επιχειρήσεις και τα άτομα να υιοθετήσουν λύσεις βασισμένες στην AI για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και ευέλικτοι. Σημείωσε ότι ο κάθε οργανισμός πρέπει να βρει τον καλύτερο τρόπο να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στις διαδικασίες συμμόρφωσής του, προκειμένου να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια. Εξίσου σημαντική είναι η ατομική προσαρμογή και η συνεχής εκπαίδευση, ώστε κάθε υπάλληλος να ενσωματώσει τη δύναμη της AI στην καθημερινότητά του.

Κλείνοντας, ο Parra έθεσε το εξής ερώτημα: Πώς μπορούν τα άτομα, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν τις λύσεις AI στον τομέα της συμμόρφωσης, ώστε να παραμείνουν ευέλικτοι και ανταγωνιστικοί; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, τόνισε, θα καθορίσει ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στην τεχνολογική επανάσταση και ποιοι θα μείνουν πίσω.

Δειτε Επισης

Προχωρά σε πλήρη εξαγορά της «Κουρούσιης» η «Olympus»-Το εντυπωσιακό εργοστάσιο της εταιρείας στο Τσέρι(pics)
payabl.: Βράβευση από την ΑΕΛ Λεμεσού για την στήριξη προς την καλαθοσφαιρική της ομάδα
Ελένη Νεοκλέους: Επανεξετάστε τις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων
Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τομέας της συμμόρφωσης για την εφαρμογή των κυρώσεων-Τι λένε κορυφαίοι επαγγελματίες
Τα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής της BBBI, θυγατρικής του ομίλου Kassatly (pics)
L.Parra: Οι κανονιστικές απαιτήσεις μεταμορφώνονται χάρη στο ΑΙ
Οι κυρώσεις made in England, oι προκλήσεις στην εφαρμογή και οι συστάσεις
ΙδΕΚ: Γέφυρες συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας
MASO Strategic: Εντάσσει δύο κορυφαία στελέχη στην ομάδα της, ενισχύει την στρατηγική της παρουσία στην διεθνή αγορά
SPARROW: Πρωτοποριακό έργο για ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών ενάντια σε ψηφιακές καταστροφές