Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Στροβόλου-CARDET για εκπαιδευτικά προγράμματα

Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας αλλά και τη διοργάνωση κοινών δράσεων υπέγραψαν την Τρίτη ο Δήμος Στροβόλου και το ερευνητικό κέντρο CARDET.

Εκ μέρους του Δήμου Στροβόλου το μνημόνιο υπέγραψε ο Δήμαρχος Ανδρέας Β. Παπαχαραλάμπους και εκ μέρους του CARDET ο Εκτελεστικός Διευθυντής Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι το μνημόνιο προνοεί, μεταξύ άλλων, τον από κοινού σχεδιασμό και διεξαγωγή εκπαιδεύσεων για τους δημότες, το προσωπικό και τους συνεργάτες του Δήμου.

Οι εκπαιδεύσεις θα αποσκοπούν στην ενίσχυση και προώθηση της ψυχικής υγείας και ευζωίας, της περιβαλλοντικής συνείδησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, της επιχειρηματικότητας καθώς και την προώθηση της ισότητας, της συμπερίληψης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Επιπρόσθετα, τα δύο μέρη θα προβούν στη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών και διαδραστικών εκδηλώσεων για την κοινότητα και τους δημότες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το ερευνητικό κέντρο CARDET διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών και άλλων καινοτόμων προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν σημαντικό όφελος για τους δημότες.

Ο Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας ανέφερε ότι η υπογραφή αποτελεί την επισημοποίηση της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με το Δήμο τα τελευταία χρόνια και θα αποτελέσει τη βάση για την υλοποίηση ακόμη περισσότερων πρωτοβουλιών και δράσεων για την ενίσχυση και στήριξη των πολιτών και της τοπικής κοινότητας.

Δειτε Επισης

Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023