Τα δημοφιλή brands που κατήλθαν στην κυπριακή αγορά το 2023

Χρονιά μαζικής καθόδου γνωστών brands στην κυπριακή αγορά αποτέλεσε το 2023. Γνωστές αλυσίδες και μάρκες από τον τομέα της φιλοξενίας, των ακινήτων, της εκπαίδευσης, της εστίασης, των αθλητικών ειδών και της ομορφιάς επεκτάθηκαν στην Κύπρο.

Νέα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και πανεπιστήμια έκαναν την εμφάνισή τους την περασμένη χρονιά.

Η κάθοδος των εν λόγων brands αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην εγχώρια αγορά.

  • Nyx Hotel

Μέσω της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, μέλος του ισραηλινού ομίλου Fattal Hotel, δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά η αλυσίδα ξενοδοχείων, Nyx Hotel.

Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του εν μέσω καλοκαιριού, βρίσκεται επί των οδών Ανεξαρτησίας και Χριστόδουλου Χατζηπαύλου, στην παλιά πόλη της Λεμεσού, απέναντι από την παραλία, κοντά στο Λιμάνι, το Μεσαιωνικό Κάστρο και τη Μαρίνα.

nyx

Το πρώτο Nyx lifestyle ξενοδοχείο στη Λεμεσό, αποτελείται από 189 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, με έμπνευση από το αστικό στυλ και την ενέργεια της πόλης, επιδιώκοντας να φέρει νέα δεδομένα στον τομέα της φιλοξενίας.

  • Mercure (Accor)

Το Mercure, από την αλυσίδα ξενοδοχείων μεσαίας κλίμακας του ομίλου Accor κατήλθε στην κυπριακή αγορά τον περασμένο Μάιο, με το άνοιγμα του Mercure Larnaca Beach Resort στην Ορόκλινη.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 60 δωμάτια (Standard, Deluxe, Superior, Executive Suite και Duplex Villas), σπα, γυμναστήριο, εξωτερικές πισίνες και είναι δίπλα από δημόσια παραλία.

mercure

Μάλιστα, η Αccor σκοπεύει να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της στην Κύπρο, με ένα νέο ξενοδοχείο Mercure στον παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων και στην καρδιά της Λάρνακας.

Το Mercure City Hotel, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό εντός του δεύτερου τριμήνου του 2024, και θα αποτελέσει το δεύτερο ξενοδοχείο της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων μεσαίας κλίμακας, μετά το Mercure Beach Resort.

  • Ritz-Carlton Residences

Ο ουρανοξύστης 33 ορόφων Ritz-Carlton Residences είναι το ολοκαίνουργο high-rise κτήριο, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Αμαθούντος, στην Μουτταγιάκα. Το Ritz-Carlton Residences αποτελείται από 182 κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων 1, 2 και 3 υπνοδωματίων.

Η ειδική στα υψηλής ποιότητας ακίνητα, Marfields, η οποία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της επιτυχημένες αναπτύξεις, όπως το Olympic Residence στη Λεμεσό και το Central Park Residences στη Λευκωσία, φέρνει στη Λεμεσό το Ritz-Carlton Residences και ταυτόχρονα νέα δεδομένα στις πολυτελείς οικιστικές αναπτύξεις.

ritz

Οι συμφωνίες που υπέγραψε η Marfields με τη Marriot International διασφαλίζουν την εφαρμογή προτύπων που συνάδουν με το ήθος και τους κανονισμούς του Ritz-Carlton. Μεταξύ άλλων, εξασφαλίστηκε η διαχείριση του έργου από τη διεθνή ομάδα του Ritz-Carlton, με την ελάχιστη χρονική διάρκεια να έχει τεθεί στα 30 χρόνια.

  • Novikov

Ένα διεθνούς φήμης high-end εστιατόριο εμπιστεύτηκε την Κύπρο και συγκεκριμένα το πολυώροφο κτήριο Ritz-Carlton Residences, στη Λεμεσό.

Ο λόγος για το Novikov Restaurant, το οποίο σήμερα έχει παρουσία σε 10 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής, ανάμεσά τους το Λονδίνο, το Μαϊάμι, η Ίμπιζα και η Ντόχα.

novikov

Η παρουσία του Novikov Restaurant στο Ritz-Carlton Residences θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς υπόσχεται να μεταμορφώσει κάθε γεύμα σε μια μοναδική εμπειρία, κάθε συνάντηση με φίλους σε μια ιδιαίτερη περίσταση και κάθε γιορτή σε μια αξέχαστη μέρα.

  • Rodial

Μία παγκόσμια μάρκα πολυτελούς περιποίησης δέρματος και ομορφιάς που ιδρύθηκε από τη Μαρία Χατζηστεφανή έφτασε στην Κύπρο.

Η Relia Trading, ο κορυφαίος διανομέας εξειδικευμένης περιποίησης προϊόντων δέρματος, προηγμένων τεχνολογιών ευεξίας και εξοπλισμού γυμναστικής εισήγαγε στην αγορά τη RODIAL, διανέμοντάς την στις αγορές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αλβανίας.

rodiall

Η πρώην συντάκτρια ομορφιάς, Μαρία Χατζηστεφανή, η οποία συμμετείχε ως επενδύτρια στο Dragons’ Den, εντόπισε ένα κενό στην αγορά για μια σειρά περιποίησης δέρματος που θα προσφέρει στοχευμένες θεραπείες με άμεσα αποτελέσματα και μακροχρόνια οφέλη.

Η Rodial ιδρύθηκε το 1999 στο Λονδίνο και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη σε 35 χώρες και σε πάνω από 2.000 πολυτελή πολυκαταστήματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Selfridges, Harrods και Neiman Marcus. Τα Hero προϊόντα της μάρκας, όπως το Snake Serum, το Dragon’s Blood Sculpting Gel, το VIT C Brightening Pads και το Banana Lowlighter επιλέγονται από διασημότητες και influencers παγκοσμίως.

  • Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού

Το φημισμένο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB) λειτούργησε τη δίδυμη πανεπιστημιούπολή του στην Πάφο, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ίδρυση του AUB Mediterraneo αποτελεί μέρος του παγκόσμιου στρατηγικού οράματος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, το οποίο εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2020 από το Συμβούλιο των Επιτρόπων και αναπτύχθηκε σε τρία χρόνια με στόχο «να διασφαλιστεί η μελλοντική επιτυχία, συνάφεια και βιωσιμότητα του AUB κατά την επόμενη δεκαετία και μετέπειτα».

aub

Το AUB Mediterraneo άρχισε τη λειτουργία του με πέντε προπτυχιακά και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα: Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία (BA), Ψυχολογία (BS), Επιστήμη των Υπολογιστών (BS), Βιομηχανική Μηχανική (BS), Διοίκηση Επιχειρήσεων (BBA), Business Analytics (MS), και Engineering Management (MS). Το πανεπιστήμιο σχεδιάζει να επεκτείνει τα ακαδημαϊκά του προγράμματα και να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών του σε 2.000 μέσα σε 10 χρόνια.

  • JD

Το πρώτο JD Sports κατάστημα στην Κύπρο άνοιξε τον Απρίλιο του 2023 στο MYMALL Limassol.

Ο βρετανικός κολοσσός JD Sports Fashion Plc., στον οποίο έχουν ενταχθεί τα Cosmos Sport από το 2021, αποτελεί ορόσημο σε ό,τι αφορά Premium Sports & Street Fashion, απαριθμώντας πάνω από 3.400 καταστήματα παγκοσμίως σε 32 χώρες.

jd

Η αλυσίδα πραγματοποίησε δυναμική επέκταση στην κυπριακή αγορά, καθώς μετά τη Λεμεσό και τη Λευκωσία, προχώρησε στο άνοιγμα τρίτου καταστήματος, στο Metropolis Mall, στη Λάρνακα.

Στην γκάμα της πολυκαναλικής διεθνούς αλυσίδας πώλησης επώνυμων αθλητικών και casual ρούχων συγκαταλέγονται ευρέως αναγνωρισμένα brands όπως Nike, Adidas, Puma και The North Face, τα οποία συνδυάζονται μαζί με δυνατά private labels, όπως Pink Soda και Supply & Demand.

  • Decathlon

Στην κυπριακή αγορά εισήλθε τον περασμένο Ιούλιο η κορυφαία εταιρεία πώλησης αθλητικών ειδών, Decathlon, ανοίγοντας το Decathlon Cyprus, στο Metropolis Mall στη Λάρνακα.

Οι λάτρεις των σπορ όλων των επιπέδων και ηλικιών μπορούν να βρουν περισσότερα από 5.000 προϊόντα, από αθλητικά ρούχα, αξεσουάρ, υποδήματα και αθλητικό εξοπλισμό, σε έναν χώρο 2.500 τ.μ.

decathlon

Με έδρα τη Γαλλία, η Decathlon προσφέρει ευρεία γκάμα επιλογών σε αθλητικά είδη, από ρούχα μέχρι αξεσουάρ, εξοπλισμό έως παπούτσια.

Από το 1976, σχεδιάζει και κατασκευάζει αθλητικό εξοπλισμό υψηλής απόδοσης, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα και στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

  • Avgerinos Cosmetics

Στο εμπορικό κέντρο Metropolis Mall, στη Λάρνακα, αφίχθη το διάσημο brand από την Ελλάδα, Avgerinos Cosmetics.

Η μάρκα που ξεχωρίζει για τις εκθαμβωτικές μυρωδιές του και τις άψογες υφές του άνοιξε το πρώτο κατάστημά της στην Κύπρο, τον περασμένο Νοέμβριο.

avgerinos11

Στο κατάστημα διατίθεται μία πλούσια συλλογή vegan καλλυντικών για όλους, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τη φυσική ομορφιά με πολυτέλεια, και να αφιερώσουν χρόνο στο Home Spa.

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου