Όλος ο φυσικός πλούτος της Μαστίχας Χίου από τον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ

Σε μια νέα επιχειρηματική κίνηση, με ισχυρή προοπτική, ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ αναβαθμίζει, από την 1η Ιανουαρίου 2024, τη συνεργασία του με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τη θυγατρική της εταιρεία MEDITERRA_mastihashop, εισάγοντας στην Κύπρο μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων μαστίχας υψηλής ποιότητας. Αυτή η πρωτοβουλία απευθύνεται τόσο στον Κύπριο καταναλωτή όσο και στους επαγγελματίες του χώρου και περιλαμβάνει τα brands MASTIHA Art of Nature, ΕΛΜΑ, ENOSIS, KENTOS, τη σειρά Cultura Mediterra, αλλά και την αποκλειστική διανομή της Φυσικής Μαστίχας, ως πρώτη ύλη για τη βιομηχανία τροφίμων, ποτών και καλλυντικών.

elmamastixa5

Στο προηγούμενο διάστημα, η συνεργασία με την MEDITERRA_mastihashop επικεντρωνόταν στην αποκλειστική διανομή των Συμπληρωμάτων Διατροφής και άλλων προϊόντων φαρμακείου της σειράς MASTIHA Art of Nature. Σήμερα, διευρύνεται με την προσθήκη των προϊόντων μαστίχας ΕΛΜΑ, των λικέρ μαστίχας ENOSIS και KENTOS, καθώς και της σειράς προϊόντων Cultura Mediterra.

elmasticks

Η σειρά των προϊόντων ΕΛΜΑ περιλαμβάνει τις γνωστές τσίχλες μαστίχας, καθώς και τα δημοφιλή προϊόντα μαστίχας λουκούμι, υποβρύχιο, χαλβαδόπιτα, παστίλιες κ.ά.

elmasugarfree

Η σειρά Cultura Mediterra φιλοξενεί σκόνες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, καθώς και καινοτόμα προϊόντα κρυοξήρανσης σε μορφή σκόνης στιγμιαίας παρασκευής. Ανάμεσά τους και μερικά εμβληματικά ελληνικά προϊόντα, όπως γιαούρτι, χούμους, φάβα κ.ά.

elmafysikimastixa

Με την ανάληψη της χονδρικής διάθεσης προϊόντων μαστίχας στην Κύπρο από τον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, όλες οι επιχειρήσεις, βιομηχανίες και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στο νησί που διαθέτουν φυσική μαστίχα, είτε υπό τη δική τους συσκευασία είτε για την παραγωγή άλλων προϊόντων, όπως παγωτά κ.λπ., θα προμηθεύονται πλέον τη μαστίχα από τον Όμιλο.

Η μαστίχα αποτελεί ένα μοναδικό προϊόν της φύσης που παράγεται μόνο στη Χίο. Η κατανάλωση συνολικά των προϊόντων μαστίχας συμβάλλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα, όπως επιβεβαιώνεται τόσο από διάφορες ιατρικές έρευνες, όσο και από τη συστηματική χρήση τους σε πολλές χώρες της Ανατολής και της Δύσης, εδώ και δεκαετίες.

elmasugarfree2

Αυτή η συνεργασία στρατηγικής επέκτασης, αποδεικνύει τη δέσμευση του Όμιλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ στην παροχή, στον Kύπριο καταναλωτή, μίας ευρείας γκάμας από κορυφαίας ποιότητας καταξιωμένα προϊόντα υγείας, ευεξίας και ομορφιάς, που υποστηρίζουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Σχετικά με την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου είναι ο αποκλειστικός φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαστίχας Χίου. Ιδρύθηκε το 1938, απαριθμεί 4.500 εγγεγραμμένα μέλη και είναι ένας από τους μεγαλύτερους Οικονομικούς Οργανισμούς στο Βόρειο Αιγαίο με πολυσχιδή οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Σχετικά με τη MEDITERRA:

Η MEDITERRA είναι θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου με εμπορική και βιομηχανική δραστηριότητα. Ιδρύθηκε το 2002 ενώ από τον Φεβρουάριο του 2008 είναι εισηγμένη στο Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Σχετικά με τη Μαστίχα Χίου

Η Μαστίχα Χίου το 1997 χαρακτηρίσθηκε από την Ε.Ε. ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ενώ το 2016 ο Ευρωπαϊκός Φορέας Φαρμάκων αξιολόγησε και ενέκρινε τη Μαστίχα Χίου ως Παραδοσιακό Φάρμακο Φυτικής Προέλευσης, για τη συμπτωματική θεραπεία δερματικών φλεγμονών καθώς και δυσπεπτικών προβλημάτων. Από το 2015 η UNESCO συμπεριέλαβε την μαστιχοκαλλιέργεια στο κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Σχετικά με τον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ

Ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ μετά από διαδρομή σχεδόν ενός αιώνα, έχει κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται. Αυτοί περιλαμβάνουν τη διανομή φαρμάκων, καλλυντικών, καταναλωτικών προϊόντων και ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων που αντιπροσωπεύουν οι μάρκες Beauty Line, Holland & Barrett, Yves Rocher και Butterfly Beauty Store, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διακίνησης.

Μέσα από τη σχέση εμπιστοσύνης με τον Κύπριο καταναλωτή, ο Όμιλος υλοποιεί τη στρατηγική της μεθοδικής επέκτασής του και ανοίγει νέους δρόμους ποιότητας και αξιοπιστίας, έχοντας ήδη καθιερωθεί σαν ο ισχυρότερος όμιλος προϊόντων υγείας και ομορφιάς στην Κύπρο.

Με διαχρονική αποστολή να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα, ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ πιστεύει στην ανάπτυξη με επιχειρηματική ηθική. Επιλέγει την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, ως τη μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι στις νέες προκλήσεις, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στη διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας, της οικονομικής προόδου και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δειτε Επισης

Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία